På idrettsgallaen fikk Jakob Ingebrigtsen prisen for årets gjennombrudd og utøvernes egen pris - pluss at hans far og trener, Gjert Ingebrigtsen, ble årets trener. 18-åringen fra Sandnes ble også kåra til "Årets idrettsnavn" av sportsjournalistene i Norge - med nesten dobbelt så mange stemmer som nummer to, Håvard Holmefjord Lorentzen. Kondis har også kåra Jakob til årets langdistanseløper både i senior- og juniorklassen. 

I går ble det kjent at Jakob Ingebrigtsen også gikk til topps i Det europeiske friidrettsforbundets kåring av månedens utøver for desember. Han vant med sin egen bror Filip på andreplass, mens franske Jimmy Gressier ble nummer tre. De tok hvrt sitt gull i EM terrengløp, og siden seniorgullet er det mest prestisjefylte, burde kanskje Filip gått til topps, men kåringen avgjøres av hvem som får flest stemmer på Facebook, Twitter og Instagram, og dermed blir det fort at den som har fleste følgere der, går til topps. 

Ana Dulce Felix fra Portugal vant kvinnenes kåring foran italienske Nadia Batocletti. Dulce Felix løp Valencia Marathon på 2.25.24 mens Batocletti tok, i likhet med Jakob Ingebrigtsen, gullet i juniorklassen i EM terrengløp. Stemmefordelingen så slik ut: 
 

  Menn  
1 Jakob Ingebrigtsen  4831
2 Filip Ingebrigtsen  2824
3 Jimmy Gressier  2111
4 Julien Wanders  2050
5 Maksim Nedasekau  1248
     
  Kvinner  
1 Ana Dulce Felix  5123
2 Nadia Battocletti  3793
3 Mariya Lasitskene  2091
4 Yasemin Can  1959
5 Anna Emilie Møller  1782


Les mer om kåringen hos Det europeiske friidrettsforbundet

Ana_Dulce_Feilx_foto_EAA.jpgAna Dulce Felix fra Portugal gikk til topps i kvinnenes kåring. (Foto: Det europeiske friidrettsforbundet) 

HISTORISK: Jakob Ingebrigtsen bryter målsnøret først for tredje år på rad i U20-klassen i EM i terrengløp. (Foto: Per Inge Østmoen)
Jakob Ingebrigtsen rasker med seg omtrent det som er av hederspriser etter sin glimrende 2018-sesong. Her spurter han til seier i juniorklassen i EM terrengløp. (Foto: Per Inge Østmoen)