Bilderesultat for litrim logoOnsdag 5. juni er det klart for Mesnaelva opp for 12. gang. Dette er Sørdalskarusellens styrkeprøve og motbakkeløp. Løypa er drøyt 4 km og har en høydeforskjell på 360 meter. Start er på Strandtorget - rett syd for bygningskomplekset og mål ved Kanten Kro dvs toppen av Lystgårdsbakkene. Dette gjør Mesnaelva opp til motbakkeløp nr 105 med høyeste stigning av alle motbakkeløp i Norge. 

Løypa går i naturskjønne områder langsmed Mesnaelva, som renner tvers gjennom Lillehammer.  På grunn av det store deltakerantallet, og enkelte trange partier i løypetraseen, starter løperne i 4 startpuljer. Det er som ellers i Sørdalskarusellen både konkurranseklasser og klasser uten tid. Bagasje kjøres opp fra start til mål. ​

Fra fjorårets løp: 327 deltakere løp Mesnaelva i tropevarme​

Starten har gått for 1. startpulje ved Standtorget på Lillehammer, og lettkledde løpere i de antatt raskeste klassene tar fatt på 4 varme kilometer og 360 høydemeter opp til Kanten Kro ved toppen av Lysgårdsbakkene. Foto: Jørgen Skaug
Starten har gått for 1. startpulje ved Standtorget på Lillehammer i fjor, og lettkledde løpere i de antatt raskeste klassene tar fatt på 4 varme kilometer og 360 høydemeter opp til Kanten Kro ved toppen av Lysgårdsbakkene. (Foto: Jørgen Skaug)

PÅMELDING
Sørdalskarusellens hjemmeside
Facebook

Test på Tour of Mjøsas avslutningsetappe

Dette er samme trasé som motbakkeløpet som avslutter Tour of Mjøsa. Tour of Mjøsa blir litt lenger, men motbakkene de samme. Her kan du teste løypa til avslutningen motbakkeløpet på Tour of Mjøsa 18. august.

Tour of Mjøsa setter Innlandet på løpskartet
3 x 5 km i "Tour of Mjøsa" er nå kontrollmålt

09 0_MG_7799.jpg
2018: Aktive glade trimmere fra Lillehammer som deltar i de fleste løpene i Sørdalskarusellen. Fra venstre Ida Nyløkke (206) i K 30-39 år og Arnt Steinar Olasveen (314) i klasse M 50-59 år.
 

P8110346.JPGMesnaelva har vært viktig for til utviklingen av Lillehammer som by, både i forhold til næringsliv og kulturliv. Langs med Mesna finner vi rester av historiske bygninger og aktiviteter langs hele strekningen fra elveoset ved Strandtorget og opp til Collet bru, som er oppkalt etter maleren Frederik Collet. Han ble så betatt av lysspillet over Mesna at han de siste 30 år av sitt liv ikke malte stort annet. Collet er regnet som pioneren blant Lillehammer-malerne, og ga også en betydelig pengesum til bygging av brua i 1908.

Vi starter på 123moh og ender på 483moh på Kanten. 

(Foto: Olav Engen)