KOMBINER FERIEN MED EN TUR TIL MIKES GYM

Ved et lykketreff og ren og skjær tilfeldighet hadde familien min planlagt sommerferien 2017 like i nærheten av Mikes Gym, som ligger mellom Marbella og Malaga, nærmere bestemt La Cala De Mijas i Spania. Jeg hadde allerede fulgt dem på facebook og Instagram en stund, og skjønte raskt at denne ferien ville bli perfekt! 

Mikes tilbyr to former for deltakelse. Den ene er trening på selve ”senteret” Mikes Gym, der man deltar på time,, som på et hvilket som helst treningssenter. Eller man kan booke seg inn flere dager, hvor man kan følge et eget treningsopplegg sammen med et lag e.l. Dette er Mikes Camp. Man kan også bo der, uten noe spesielt opplegg, og følge vanlige timer eller drive eget treningsopplegg, - alt etter egne behov. Uansett hva du er ute etter, vil Mike og hans ansatte være behjelpelige med å skreddersy ditt opplegg. 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Utsikten fra startområdet til hinderbanen. 

 

MIKES GYM – ”treningssenteret”

Jeg vet ikke om det blir riktig å kalle Mikes Gym for et treningssenter, for det er så mye mer enn det. Men at de hadde det treningstilbudet jeg var ute etter, var det ingen tvil om. De har en fast timeplan på lik linje med andre treningssenter, med alt fra løpetrening, sirkeltrening, boksing, jujitsu, funksjonell trening med vekter, og dansing. Her er alle velkommen, om man er medlem eller ikke. De har drop-in timer, som passet meg perfekt i forbindelse med ferien. 

På min første time hadde vi selveste Mike som instruktør. Det er han som kjører de fleste timene på timeplanen, og han leverte ulike økter hver gang, selv om jeg var på den samme ”timen”. Man visste aldri hva man hadde i vente, om man skulle innom hinderbanen, kjøre styrkeøvelser i Assult Course, som forøvrig er en del av hinderbanen, eller løpe intervaller der han snek inn alt fra pushups, knebøy og burpees. En ting er i hvertfall sikkert, her blir man aldri lei. I tillegg til alle utendørstilbudene, har de også et komplett treningssenter innendørs med alt av apparater og utstyr. De har også et eget rom for kampsport og med proff boksering. 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Løpetime sammen med en gjeng briter som var på firmatur.

 

HINDERBANEN

Hinderbanen som de er så kjente for, stod så absolutt til forventningene. De hadde på den tiden omkring 70 hindre, der løypen totalt er på 3,5 km. Jeg fikk dessverre ikke løpt hele banen i sin helhet, men ble introdusert for flere deler av den, med mange gode hindre det er godt å få trent på. 

En oversikt over alle hindrene under, er fra 2017. Tidlig i år utvidet de hinderbanen med flere heftige og aktuelle hindre, som stairways to heaven, the weaver, dragon-back, ninja-steps, cargonet, m.m. 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Kartet over hinderbanen slik det var i 2017. Utvidet i 2018. 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Flere partier med hindere i løpebanen, opp og ned, opp og ned, og frem og tilbake. 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Flyteelementer som får testet balansen din. Du vil ikke falle i det vannet, for å si det sånn, så det gjelder å holde tunga rett i munnen. 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) En monkeybar for de tøffeste. 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Deler av banen der man gjør klassiske øvelser som push-up, pull-up, dips, etc. 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Hver meter i området er utnyttet til det fulle, - her med bakker opp og ned og frem og tilbake, for å få flest mulig meter i beina. 

 

Siden jeg var i Spania midt på sommeren, foretrakk jeg å delta på morgentimene, noe som betydde at man virkelig fikk se stedet fra sin beste side, med sine fantastiske soloppganger. Jeg kunne ikke fått en bedre start på dagene. 

Noen timer arrangerers også på stranden, med uttallige ulike aktiviteter, som padling, stafetter, etc. 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) 

 

BRYLLUPSREISE

Samme sommer som jeg besøkte Mikes Gym, reiste også Norges nygifte hinderløp-par Camilla og Tim, til Mikes Gym – på bryllupsreise! De elsket naturligvis stedet og arrangerte straks en tur for Team OCR Norway, våren etter. Og med det reise et 20-talls lykkelige nordmenn nedover for å oppleve herligheten. 

 

MG Tim og Camilla med Mike redigert.jpg(Foto: Camilla Raade Fauske) Den optimale bryllupsreisen for hinderløpentusiaster!  Tim og Camilla, sammen med Mike

 

MG Tim løfter vekter redigert.jpg

(Foto: Camilla Raade Fauske) Bryllupsdager skal brukes til det man elsker aller mest! Sammen!

 

MG utsikt til basseng redigert.jpg

(Foto: Line Hofoss Holm) Her nytes bryllupdagsfrokoster, med utsikt mot bassenget vi alle elsker! 

 

MIKES CAMP

Våre naboland og flere europeiske land har som tradisjon å reise til Mikes Camp for å forberede seg til årets sesong. Så det var godt når det endelig dukket opp et slikt tilbud for oss Nordmenn også – dvs for alle medlemmene av Team OCR Norway. En suksess vi gjentar til neste år – april 2019. Men i år åpner vi påmeldingen for alle, også for de som ikke er medlem. Les mer om arrangementet her: Treningstur til Mikes Camp 2019

 

Mikes Gym gjengen redigert_1280x713.jpg

(Foto: Sorrel Lewis) Team OCR Norway på tur!

 

Det var ingen tvil om jeg måtte bli med på denne turen! Så det gjaldt å overtale mann og barn om lov til å reise på ego-trip til Spania i 6 dager. Og jeg fikk det innvilget! Sammen med et 20-talls andre hinderløpere tok vi turen nedover, fulle av adrenalin og lykkerus. På campen bodde vi på 4-mannsrom, fikk 3 måltider om dagen, hadde 3 knallharde økter hver dag, og vi koste oss glugg i hjel! Ikke minst fordi vi var sammen med likesinnede som aldri blir lei av å snakke om det vi elsker aller mest, - hinderløp!

 

Mikes Gym

(Foto: Garth Suthurst) En av mange måltider vi nøt sammen. 

 

De første øktene var for det meste i og rundt hinderbanen deres, for å bli godt kjent med alle hinderne, og selve banen. Og til min store overraskelse hadde den blitt utvidet ytterligere(!), med dragons-back, stairways to heaven, the weaver, ninja-steps (oppover), cargonett, m.m. Vi skulle også på stranden for å trene, bade, padle, o.l, men p.g.a regn tok vi øktene inne, sammen med en av Mikes kampsportinstruktører. Det ble beinhard boksetrening og heftig, kreativ og variert sirkeltrening. Vi ble helt klart enige om at dette var noe av det hardeste vi hadde vært med på, på lenge!  

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Assult Course

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm)

 

Mikes Gym gjennomgang redigert.jpg

(Foto: Sorrel Lewis) Gjennomgang av øvelser

 

Mikes Gym Steiner reidgert.jpg

(Foto: Garth Suthurst) Gjennomføring av øvelser

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Utsikten mot campen. Fra Dragons back, og alle de andre nye hindrene, på det utvidede området. 

 

Battle rope redigert.jpg

(Foto: Garth Suthurst) På denne campen gir man alt! 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Renate leker seg på ett av de morsomste hindrene

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Pegboard, hvor man kan klatre opp fra baksiden får å ta ned "pinnene"

 

Mikes Gym monkey inne med mille redigert.jpg

(Foto: Garth Suthurst) De har også flere hindere under tak, for dager med regn. Her bedrives det teknikktrening. 

 

En av de kuleste øktene vi hadde, var den såkalte Rig-and-run økten. Der fikk vi testet alle banene på riggen med basseng under. Perfekt for oss som frykter flying-monkey hinderet, eller som ellers er redd for å falle ned fra rigghindre. Økten sier seg selv, man løp èn runde (ca 1 km), deretter forsere den ene banen på riggen, - løpe èn runde til, forsere en ny bane på riggen, etc. 

 

Mikes Gym Riggen basseng redigert.jpg

(Foto: Sorrel Lewis) Hindertrening over deres berømte basseng med rigg. 

 

Tau basseng ruth redigert.jpg

(Foto: Sorrel Lewis) Gøy!

 

SISTE DAGEN - SISTE TESTEN

At det ble slitsomme dager hos Mike, er det ingen tvil om. Og kanskje ikke den optimale måten å forberede seg til ett løp på, - som er dagen etter. Vi hadde alle trengt et par dager med restitusjon, men dette lar seg rett og slett ikke gjøre når man er på en slik Camp. Så det ble å kaste seg uti den siste testen, Mikes hinderløp. 3,5 km, 100 hindre. De beste klarer dette på rett under 1 time(!). Mens andre er oppi flere timer! Ja, - dette er ikke en camp bare for eliten. Det er også en camp for mosjonisten, og ellers hvem som helst. 

 

Mike Gym HelleHanneMille redigert.jpg

(Foto: Garth Suthurst) Helle, Hanne og Mille 

 

Første gang jeg var på campen, på en drop-in time, hadde Mike besøk av et britisk firma. De var der på treningsleir for å gjøre noe nytt sammen, leke og skape ny motivasjon innad i firma. Jeg husker ikke hva slags firma de var, men det er ingen tvil om at det ikke bedrev noe som hadde med fysisk aktivitet å gjøre. Flere av dem trente aldri. Spriket mellom de beste og de dårligste var enorm. Likevel klarte Mike å tilpasse opplegget for alle. Noen oppdaget at dette var noe de hadde talent for og ble hekta, andre hatet det. Men det de hadde til felles, var en enorm mestringsfølelse når de kom i mål, etter den siste testen - Mikes hinderløp! Målet er å få alle i mål, uansett hvor lang tid det tar. Da er det også lov å hjelpe hverandre, og sørge for at man får en god opplevelse, og ikke står igjen alene, maktesløs, med kilovis med vekter som skal flyttes, løftes eller dras. 

Selv var jeg nest sist i mål blant Team OCR Norway, men var aldri alene, fordi instruktør og andre tema-medlemmer var der og heiet på meg. Sammenliknet med andre løp, var dette utrolig tungt! Rett og slett fordi det er så mange hindre, og ikke minst tunge hindre. Men igjen, det var desto bedre å komme i mål!

Neste år gjelder det å forbedre tiden! 

 

MG gjengen til fjellet redigert.jpg

(Foto: Tim Fauske) På vei til en herlig fjelltur, siste dagen

 

24 – TIMERS LØP

 

MG Hege redigert.jpg

(Foto: Hege Jeanette Henriksen) - Vant!

 

Mikes Gym arrangerer også et 24-timers-løp gjennom sin hinderløpbane, som nå er på ca 100 hindre. Og for første gang deltok en norsk deltaker i november i år, Hege Jeanette Henriksen. Det var hennes første møte med stedet, og klarte søren meg å stikke av med seieren! Nå er det ikke tusenvis med deltakere på dette løpet, men nok folk til at man må juble høyt over at hun tok en 4. plass totalt, (altså, inkludert mennene)! Johan Ingmarsson, vår (les: Norges) svenske hinderløper, som er bosatt i Norge, vant lagkonkurransen. Han løper for Norge. Mens vi later som han løper for Norge.  

 

MG 24t vinnere redigert.jpg

(Foto: Hege Jeanette Henriksen) Vinnerene! Sammen med Johan Ingemarsson, som vant med beste lag. 

 

KIDSA

Vi må ikke glemme barna midt oppi dette. Og det har ikke Mike heller. Det er jo tross alt barnet i oss som er grunnen til at denne sporten har oppstått. 

Mike har egne timer på timeplanen for barna, der de blir drillet i alle de samme hindrene vi voksne bryner oss på. Timene deres er svært morsomme, kreative og varierer fra dag til dag. Etter å ha fulgt dem på Instagram, misunner jeg disse barna stort. De har verdens heftigste lekeplass å boltre seg på. Og de elsker det! 

I tillegg til at barna har tilgang til hele stedet, har de også sin lille egne plass med skumgummibasseng, trampoline o.l for å trene på ulike triks. Tidvis rigger de også opp ekstra ting for barna, i bassenget, egne vannsklier, etc. Og de får delta mange morsomme økter på stranden, med diverse vannleker. 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) Et eget område for barna, i tillegg til at de bruker resten av fasilitetene. 

 

FASILITETER OG ANDRE TILBUD

For de som ønsker, kan man også bestille PT time med Mike eller en av de andre instruktørene. De har også ansatt fysioterapeuter som bistår når behovet melder seg. Personlig hadde jeg et stort utbytte av dette. Som var helt nødvendig for å kunne få fullt utbytte av oppholdet. 

Når det gjelder campen, er standaren på rommene på det jevne. Det er to køyesenger på hvert rom, som deler bad. Det er rent, og man har eget kjøleskap, hvis man trenger. Det er også butikker i nærheten, men tilgang på bil er fint. De serverer også variert , sunn og god mat, hvis dette er noe man har bestilt i forbindelse med oppholdet. 

Ellers tilbyr Mike på en særegen atmosfære med hundene sine som henger rundt, grisen og folk som henger og slenger i riggen over bassenget. Og man blir generelt tatt godt hånd om på campen, av Mike, hans kone Keely og resten av staben.

 

FILOSOFI

Mike har investert blod, svette og tårer for å få Gymmen og Campen til å bli Europas beste treningstilbud for hinderløpere. Og med det ønsker han at alle besøkende også gir alt under oppholdet. Blod, svette og tårer. Han har ikke bygget alle disse hindrene, for at man skal gi seg ved første øyekast, men gir det en real sjanse. Kanskje klarer du bare 5%, men det er 5% mer enn ingenting. Neste gang klarer du kanskje 7%. Resten kan du regne ut selv. 

 

Mikes Gym

(Foto: Line Hofoss Holm) 

 

MG Tim utsikt redigert.jpg

(Foto: Camilla Raade Fauske) Vil du bli en sterkere hinderløper! Bli med Team OCR Norway til Mikes Gym, april 2019

 

VIL DU TIL MIKES GYM?

Det er noe helt spesielt å reise til Mikes Gym, sammen med en gjeng man har en eller annen tilhørighet til. Om man er et lag, et firma, venner, eller bare deler nasjonalitet, og med samme interesse - hinderløp!

Team OCR Norway arrangerer tur til Mikes Gym 23-28 april, 2019. Og du er selvsagt invitert. Vi har reservert Campen disse dagene. Reservasjonen er til 1.1.2019. Så det gjelder å være raske for å sikre seg plass. Les mer om arrangementet her: Treningstur til Mikes Camp Er du ikke på facebook, kan du kontakte arrangør direkte på mail: linehofossholm@gmail.com

Ønsker du å reise på et annet tidspunkt, alene eller med andre. Sjekk ut Mikes Gym sin hjemmeside og kontakt Mike for reservasjon. Mikes Gym hjemmeside. Her kan du også lese alt om stedet. Se flere bilder, og drømme deg bort. 

Du finner dem også på Instragram og facebook

Håper flere vil være med Team OCR Norway til Mikes Gym, slik at vi kan fylle Campen med 40 norske deltakere. En perfekt opplading til neste års sesong.