Kondis1508_350.jpgAlderen ser ikke ut til å tynge Kristen Aaby. Sjøl om han nettopp fylte 54 år, har han hatt en av sine beste sesonger på lenge. I tillegg til det sterke halvmaratonløpet i Oslo har han i år løpt 10 km på 32.22 og 5 km på 15.47. I tillegg er han årvisst med med helt i teten i klassen i Birkebeinerrennet. I det bredt anlagte intervjuet i Kondis er vi med Kristen på løpetur i favorittløypene hans, og vi får høre hva resepten hans er på å holde formen og farten oppe i godt voksen alder.  

Vi møter også en annen sprek og allsidig veteran, Ingvill Stedøy-Johansen. Hun er dama som får tid til alt og som slår langt yngre konkurrenter i både sykkelritt, triatlonkonkurranser og ultraløp. Til neste år er et av de mange måla hennes å sikre seg sin femte svarte Norseman-trøye. 

I motsatt ende av aldersskalaen befinner Sigrid Bye seg. 16-åringen fra Eidsvoll er i norgeseliten i både sykling og langrenn, og nå har hun bestemt seg for at det er i langrenn hun virkelig skal bli god.  

For å klare det kan hun helt sikkert hente inspirasjon fra intervjuet Kondis har gjort med landslagstrener i langrenn, Trond Nystad. Han forteller åpent om den treningsfilosofien som landslagsgutta trener etter og som har ført så mange av dem opp i verdenseliten. Nystad er tilhenger av å gjøre ting enkelt, men likevel har han interessante synspunkt på f.eks. formtopping, mental trening, kosthold, intensitet og mengde. 

En annen trenerkapasitet, Bjarte Vik, har laga en serie deltaljerte treningsprogrammer for løpere som har planer om å konkurrere på 5, 10, 21 eller 42 km til sommeren. Serien vil gå i hvert nummer av Kondis framover, og her får du hjelp til å legge opp treninga ut fra ditt eget nivå og dine egne ambisjoner. Dermed har du et glimrende verktøy til å starte treninga mot 2016-sesongen allerede nå!

Også i Skiveteranen som følger som bilag til Kondis, er det masse treningsstoff - om bl.a. skiteknikk, staking på blanke ski og trening med atrieflimmer. 

I Kondis finnes som vanlig også produkttester, reportasjer, småstoff, faste spalter og overraskelser. Ekspertpanelet svarer på det leserne måtte lure på, og det er bare å sende inn ditt spørsmål til en av ekspertene på e-post til Kondis og få svar i neste nummer av bladet. 

For Kondis-medlemmer er det med andre ord bare å glede seg til 80 sider med inspirerende lesestoff. Er du ikke allerede medlem, så har du en god grunn til å bli det! 

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler! 

Skiveteranen1503_640.jpgThor Gotaas har skrevet ny bok - om Birkebeinerrennet - og i Skiveteranen forteller Gotaas om historien bak både rennet og boka. (Foto: Svein Ola Hope)

Kondis1508-640.jpgKristen Aaby har fine omgivelser å trene i på  heimebane i Sigdal. (Foto: Bjørn Johannessen)