Ulriken Opp arrangeres i år for 12 gang. Dette er en av klassikerne av motbakkeløp i Norge. Ulriken er det høyeste av byfjellene i Bergen med sine 643 meter.  Start fra Fløen som er på hav nivå opp til toppen på 603 moh. Denne distansen er på 3.6 km. 

Det blir også arrangert en kortere utgave fra Montana. Denne er på 1730 meter. Her kan man løpe eller gå med eller uten tid. 

Kongen og dronningen av Ulriken Opp får et flott Tinnkrus med inskripsjon. Vinnerne fra Montana, prinsen og prinsessen, får også et flott Tinnkrus. 

Premieutdeling er på Montana idrettsplass etter løpet.

1P1A1311.jpgRebecca Hilland fra BFG Bergen Løpeklubb ble "Dronningen av Ulriken Opp" i 2017 da hun vant på 27.53. Klubbvenninnen Anita Lilleskare tok 2. plassen mens Marita Nygård sikret 3. plassen.

 

Løypebeskrivelse MOSJON MED TID og TRIM UTEN TID

UlrikenOPP-speed50.gif
Bildet viser traseen opp mot mål (masten) og "skaret" oppover kan skimtes på bildet.


Starten går fra Montana (grusbanen) og mål er på Ulriken’s topp på 605 meter. Startområdet er på ca 200 meter, slik at høydeforskjellen er ca 405 meter og løypedistansen er oppmålt til ca 1730 meter. Løypen starter på grus (Montana), og like etter start kommer en bakke som flater ut i en slakk oppoverbakke. Etter omlag 500 meter blir det mer kupert og sterkere stigning. Etter ca 900 meter distanse (ved “store steinen”) og de siste 800 meter opp (180 meter høydedifferanse), er det sterk stigning og steinete/kupert underlag.

MOSJON MED TID starter fra Montana klokken 13:30. Hvis det blir flere enn 300 deltakere blir det en ekstra start klokken 13:35.

TRIMKLASSE UTEN TID starter samme sted mellom klokken 11:00 og 13:00. Mer informasjon finner du her.


Løypebeskrivelse for KONKURRANSEKLASSEN

Konkurranseklassen starter ved Store Lungegårdsvann klokken 14:00 og følger veien opp Møllendalsbakken, videre opp Haukelandsbakken til Ulriksbanen (nedre stasjon) der det løpes inn til venstre og inn i terrenget og opp trappen til Montana. Derfra blir det samme traseen videre som for trim og mosjon.


UO profil lang.jpg

Løypeprofil Ulriken Opp

DSC_0972-1.jpgFjorårsvinner og løyperekordholder Stian Angermund-Vik fra Varegg er opptatt med Skyrunning i Spania og stiller ikke opp i år. Dermed seiler Stian Øvergaard Aarvik fra Gneist opp som den klare favoritten i herreklassen.

3J6A3176_640.jpgBlant kvinnene er Eli Anne Dvergsdal påmeldt, hun har vunnet det meste hun har stilt opp på i år og er en klar favoritt. Her fra seiersløpet i Fløyen Opp forrige helg.



Ulrikken Opp-640.jpg
Hjemmeside og påmelding, klikk på logo



Kondisreportasjer Ulriken Opp

2017 : Stian Angermund-Vik fortsatt kongen av Ulriken Opp
2016 : Stan Angermund-Vik vant Ulriken Opp på ny rekord