Ifjor skrev vi om løpsfest i sommervarmen, mange fikk det  godt og varmt på halvmaraton og flere naboer langs løypa hadde tatt frem hageslangen.
Det vi også husker fra løpet i fjor var at Heidi Pharo tok sin tredje strake seier . Pharo er så langt ikke påmeldt årets løp.
Samboerparet Kathrine Kvernmo og Kristian Ulriksen markerte seg også på Drammensmaraton ifjor. Kvernmo vant halvmaraton og satte personlig rekord, mens Ulriksen ble nr.2 på halvmaraton. Begge er klare for årets løp også.
På 5km vant 15 år gamle Emilie Mo som er klar for 5km i år også. Det er også  11-åringen Theodor Hansen fra Ringerike Friidrettsklubb som satte pers i Norges Raskeste 5 KM på Nesbyen tidligere i sommer med 17.11

Det går mot deltakerøkning i årets Drammensmaraton:
Etter at deltakertallet hadde økt hvert år i de fem årene etter at Drammensmaraton kom tilbake på løpskartet, ble det  tilbakegang ifjor på snaue 20 % da 742 fullførte mot 924 i fjor. Det tross supert sommervær. Det er svært mange konkurranser for tiden og noen arrangører begynner kanskje å merke dette nå. Denne helgen var det tre andre løp i Buskerud, to store løp i Oslo og populære Skiløpet og toalt 47 arrangementer i Norge.

Også i år er helgen proppfull av arrangementerdenne helgen, nå også med Norgesløpet som er tilbake.
Men det går mot en økning i deltakelsen i år 893 er påmeldt.

HER kan du melde deg på. Drammensmaraton er Kvalitetsløp og du får henholdsvis 40 kr (5 og 10km) og 80 kr (halvmaraton) i startkontingentrabatt som Kondismedlem
Drammensmaraton hjemmeside
Kondis samleside med reportasjer, bilder og resultater fra tidligere Drammensmaraton

Deltakerutvikling i "Nye Drmamensmaraton"
2011: 557  (halvmaraton og 10 km)
2012: 576  (halvmaraton og 10 km)
2013: 632  (halvmaraton og 10 km)
2014: 834  (halvmaraton, 10 km og 5 km)
2015: 924  (halvmaraton, 10 km og 5 km)
2016: 742  (halvmaraton, 10 km og 5 km)

Per Morten Rennan smiltei sommervarmen under halvmaraton i Drammensmaraton ifjor. Foto:Heming Leira

Heidi Pharo tre strake seiere i Drammensmaraton. Foto: Sylvain Cavatz
Vinnertiden i 2016 var 36.02 I 2015 vant hun på¨35.18 mens hun i 2014 vant halvmaraton på 1.18.26