nordlys.no: Bli med på å kåre årets nordnorske idrettsnavn!


Midnight Sun Marathon

Sist et lag eller forening vant prisen var i 2003 da Medkila IL i Harstad fikk flest stemmer. Har turen kommet til Midnight Sun Marathon i år?  Det vil de tusenvis av fornøyde deltagere (og tilskuere) opp gjennom årene være med å kunne påvirke.

- Vi er stolt over å være en av de nominert til årets nordnorske idrettsnavn, sier daglig leder i MSM, Nils I Hætta .

- Formålet med stiftelsen er å arrangere idretts- og kulturarrangement, med bred lokal, nasjonal og internasjonal deltakelse. Stiftelsen skal videre søke å markedsføre Midnight Sun Marathon slik at Tromsø og landsdelen blir et attraktivt reisemål. Stiftelsen skal i utgangspunktet være selvfinansierende, men skal arbeide for at arrangementet gir størst mulig økonomisk overskudd til fordeling til idrettslige og humanitære formål. MSM har bidratt med kr. 460.500,- inkludert idrettsstipend til idrettslige og humanitære formål. Det er fordelt på fire idrettsstipend til individuelle utøvere og i alt ti ulike lag og foreninger.

- Send email til idrettsnavn@nordlys.no og gi din stemme til Stiftelsen Midnight Sun Marathon, oppfordrer Hætta.

Kondis.no fra MSM 2015: Midnight Sun Maraton - en femstjernes løpsfest
 


Yngvild Kaspersen

Det er mange sterke kandidater fra mange ulike idretter, og fra løpsmiljøet er det ytterligere en nominert utøver - 20 år gamle Yngvild Kaspersen. Nordlys skriver: 20-åringen fra Tromsø har på rekordtid hevdet seg som en av verdens aller beste utøvere i skyrunning. Den tidligere fotballspilleren i Fløya spretter opp fjell rundt om i hele verden på tider som er uforståelige for folk flest, og sikret seg en andreplass sammenlagt i verdenscupen i vertikalløp.

Noen av sakene der kondis.no har skrevet om Yngvild tidligere i år:
Stor terrengtriumf for Yngvild Kaspersen i Hong Kong
3. og 4. plass til Yngvild Kaspersen i The Rut i USA
Norsk dobbelttriumf på 23 km i Mont Blanc Marathon
Yngvild Kaspersen vant ekstremløpet under Trømsø Mountain Challenge (Et MSM-arrangement)
 

Yngvild_Kasperssen_mot_maal_A20G7527.jpg
Fra kondis.no-reportasjen etter årets MSM: Yngvild Kaspersen debuterte som løper i fjorårets Midnight Sun Marathon med å vinne mila på 37.30. Nå har den tidligere midtstopperen på Fløyas lag i toppserien trent løping i ett år og har forbedret seg med over to minutter til 35.19. (Foto: Kjell Vigestad)