Vi er stolte av å arrangere norgesmesterskapet i halvmaraton i Stavanger i 2018, skriver arrangøren på sin hjemmesixde. NM halvmaraton for U23, senior og veteran inngår i arrangementet 3-Sjøersløpet lørdag 3. november. For de som ønsker å være med i NM, er siste dato for påmelding 24 oktober. Informasjon om NM halvmaraton

Her vi vi starten på fjorårets løp. Det blir garantert et sterkt felt også i år. Tre ganger tidligere vinner Frew.Zenebe Brkineh og løyperekordholder Ørjan Grønnevig er allerede påmeldt. Fjorårsvinner Zerei Kbrom Mezngi, som vi også ser på bildet, er foreløpig ikke påmeldt. (Arrangørfoto)

Den 13. utgaven av 3-Sjøersløpet går altså av stabelen lørdag 3 november. Traséen er en rundløype, som har start og mål på samme sted, ved Stavanger Forum på Tjensvoll i Stavanger. Løyperekordene innehas av Ørjan Grønnevig og Susanne Wigene, som har løpt på henholdsvis 1:05:02 (2015) og 1:15:44 (2013), men med NM-status i år og flere gode løpere allerede påmeldt så spås det at ihvertfall en av disse tidene ryker i årets løp.

Nesten 2100 løpere er allerede påmeldt, hvorav nesten 10% stiller i Norgesmesterskapet. Da det fortsatt er nesten fire uker igjen til start så antar arrangør at det på løpsdagen er det muligheter for å bikke 3000 påmeldte og ny deltakerrekord.  Arrangørklubb GTI Friidrett stiller selv til start med hele 60 spreke løpere.

Blant kjente løpere som er påmeldt eller har meldt sin interesse for årets løp finner vi; Ørjan Grønnevig (innehaver av løyperekord), Frew Zenebe Brkineh (tidligere vinner 3 år på rad), Kristian Ulriksen, Stian Angermund-Vik, Svein Ove Risa, Odd Arne Engesæter, Marius Skeide Ruth, Stian Dahl-Sommerseth, Vienna Søyland Dahle (vinner 2017), Tessa Frenay og Lina Rivedal.

Fjorårsvinner Vienna Søyland Dahle er påmeldt også i år. (Arrangørfoto)

Løypen til 3-Sjøersløpet går rundt «3-sjøer» i Stavanger, nemlig Stokkavatnet, Hålandsvatnet og Mosvatnet. Underlaget er stort sett grus/tursti (75-80%) og ved målpassering får alle løpere medalje, drikke, varm mat og tilgang til tørr og varm hall. For et bedre inntrykk av arrangementet sjekk ut løpets instagramprofil

Forhåndsomtale:
8 måneder til NM halvmaraton i 3-sjøersløpet, over 400 er påmeldt

2017: Dobbelt Skjalg i 3-sjøersløpet hvor nesten 2000 fullførte
2016: 2346 løp 3-sjøersløpet - Marthe K Myhre og Senay Fissehatsion vant

Mange bilder fra fjorårets løp

Arrangørklubben stiller med mange deltagere i sitt eget løp, om lag 60 er påmeldt årets løp. Her ser vi en glad GTI'er i fjorårets løp. (Arrangørfoto)

Det meste av løpet går på flotte grusveier rundt de tre sjøene. (Arrangørfoto)

Det er mange løpere med, men også masse publikum langs løypa som bidrar til god stemning. (Arrangørfoto)