Tirsdag 2. juni lanseres Nike ZoomX Alphafly Next% på Löplabbet. Dette er en konkurransesko for gateløp fra 5 km til maraton. Skoen er et resultat av et mangeårig samarbeid mellom Eliud Kipchoge og Nike. Skoen har fått enormt stor interesse etter at Kipchoge i oktober i fjor ble første løper under 2 timer på maraton. Alphafly skal ha en enorm respons og godt dempet såle kombinert med lav vekt og er en svært ettertraktet modell for løpere på alle nivå som ønsker å løpe maraton på kortest mulig tid.

– Vi får daglig spørsmål om Alphafly. Det at lanseringen har vært utsatt noen ganger har også økt etterspørselen, selv nå i tider uten organiserte konkurranser, forteller daglig leder i Löplabbet, Tor Fauske, til kondis.no. 

Lanseres smalt
Fauske forteller at modellen lanseres smalt i hele verden. Löplabbet er eneste butikk i Norge, og i Nikes region "Nord" (Skandinavia, Benelux og Frankrike) er Löplabbet en av kun fem butikker som får modellen til lansering.  

– Alphafly kommer i et begrenset antall. Vi får inn ca. 300 par, men dette er for så vidt relativt mye i en lansering. I starten lanserer vi den kun i vår butikk i Pilestredet i Oslo, samt på nettet. Vi har i første omgang ikke nok par til å fordele til de andre butikkene våre, men vil arbeide for at alle butikkene kan vise frem modellen etter hvert. Vi har allerede venteliste på modellen, men stoppet denne listen i mars. Så da blir det førstemann til mølla på de aller fleste parene, forteller Tor Fauske. 

(Artikkelen fortsetter nedenfor bildet)
nike-air-zoom-alphafly-next-mens-racing-shoe-3.jpg
Nike Alphafly har 4 mm dropp og en vekt oppgitt til 210 gram. 

Ett steg videre
Alphafly Next% bygger på rekordskoene Vaporfly Next%, og tar altså et steg videre med mål om å få deg raskest mulig gjennom et maratonløp. Sålen er fortsatt av ZoomX og har en karbonplate som går gjennom hele skoens lengde. Sålen er noen millimeter tykkere enn Vaporfly Next%, men allikevel innenfor de nye reguleringene fra World Athletics (det internasjonale friidrettsforbundet) slik at den kan brukes i konkurranser.

Nytt er to Zoom Air Pods i forfoten. Disse ligger under karbonplaten og skal bidra til økt respons og enda bedre demping. Overdelen er av Atomknit, en videreutvikling av Flyknit, hvor den er dampet og strukket ut til et ekstremt lett materiale som skal ha minimal vannabsorbering og forbedret pusteevne.

Høyere vekt, lavere dropp
Tor Fauske har foreløpig ikke fått testet Alphafly selv, kun hatt den på foten og holdt den i hånden, men han kan fortelle at den har blitt noe tyngre enn Vaporfly og er oppgitt til 210 gram mot 181 for Vaporfly. Tykkelsen på mellomsålen har gått opp, men antall millimeter dropp har gått ned.

Alphafly er oppgitt til å ha kun 4 mm dropp (39 mm - 35 mm), mens Vaporfly har 8 mm (32 mm - 24 mm). Retningslinjene til World Athletics sier at mellomsålen på en sko maksimalt kan være 40 mm tykk for at den skal kunne brukes lovlig i konkurranser. Alphafly går dermed akkurat innenfor disse reglene. 

Eliuds mesterstykke med å bryte to-timers-maratonbarrieren i 2019 har inspirert noen av verdens raskeste løpere til å teste sine egne grenser og bryte sine egne rekorder. På Löplabbet tirsdag 2. juni blir den samme teknologien tilgjengelig også for andre. 

Pris hos Löplabbet: 3200 kr (2720 kr for Kondis-medlemmer)
Vekt: 210 gram
Dropp: 4 mm (39 mm - 35 mm)

nike-air-zoom-alphafly-next-mens-racing-shoe-2.jpg

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957