Norgesmesterskapet i fjelløp skjer i helgen i Telemark her er pressemeldingen fra arrangøren: 

ALLER SISTE: For fire timer siden meldte arrangøpren at: VI har passert 200 påmeldte for første gang.

Totalt 100 kilometer sti og løyper er merket med ca 10.000 bånd til lørdagens arrangement. Dette skal være landets best merket terrenglangløp, sier løpsleder Helge Reinholt. Over 50 frivillige fra idrettslaget, Røde Kors og andre stiller opp for å gi løperne det lille ekstra  - her er hele arrangementsopplevelsen viktig, ikke slutt-tiden. De aller beste i landet er påmeldt, og da er sluttiden interrsssnt, for det KAN gå mot nye rekorder og kanskje under 8 timer for første gang. Det er ny deltagerrekord i det som i år det femte Telemarks Tøffaste på rad, fylkets eneste ultraløp.

Ultraløp er en idrettsgren som sammen med motbakkeløp og hinderløp øker mest i landet. Ekstremsport er i vinden. Å løpe åtte mil i hei, skog og fjell høres nok for mange helt vilt ut, men ultraløpere selv synes  det er helt naturlig, og debatten går alltid på om vi er skapt for dette eller ikke. Uansett: Mange som deltar bryter egne grenser og klarer seg gjennom noe de aldri har gjort før. «Jo verre det er, jo større er belønningen i mål», er omkvedet.

Etter at de tre distansene har fått startskuddet sitt, starter TT Barneløpet, der barn fra 0 år til 10. klasse kan se hvor mange runder rundt idrettsbanen i Treungen de kan klare på en time. Det er ganske imponerende hva noen klarer, i følge idrettslaget, som håper på deltagelse fra alle deler av kommunen, fylket, fra hyttefelta og andre.

…og om bare et drøyt halvår er det igjen NM i Treungen, det andre motbakke-NM i Skuggenatten.

Hjemmeside for Telemarks Tøffaste
Facebookside for Telemarks Tøffaste

Påmelding er åpen med tilleggsavgift fram til fredag kl 20: Her melder du deg på