Mange av de uttatte løp og løp godt under NM innendørs i Ultsteinvik sist helg. 800 m-laget for kvinner er imidlertid godt forsterka ved at den ferske norgesrekordsetteren Hedda Hynne blir med. Sammen med unge Malin Edland kan hun fort bidra med noen ekstrapoeng til det norske laget. 

Herrelaget på 800 m utgjøres av den noe overraskende NM-vinneren, Ådne Andersen, og mer rutinerte Terje Snarby. Sigurd Blom Breivik som ble nummer to på 800 m i NM, er tatt ut på 1500 m - sammen med unge Henrik Irgens Gravdal. På 1500 m for kvinner løper nummer to fra NM, Kristine Lande Dommersnes, og Camilla Ziesler som ikke deltok i NM. 

Marius Vedvik som vant både 1500 og 3000 m i NM, er tatt ut på 3000 m. Han får selskap av sin klubbkamerat i Gular, Per Svela, som ble nummer to i NM. Også på 3000 m for kvinner stiller de to raskeste fra NM, Lena  Selen og Maria Wågan. 

Innendørslandskampen foregår på en 300-metersbane, og resultatene derifra vil derfor ikke telle som uttak til EM der det løpes på en vanlig 200-metersbane. Det har gjort at noen utøvere har takka nei til å delta i landskampen. 

- Når det gjelder mellom- og langdistanse, er det er synd for landskampen at noen løpere velger å prioriterer Gent fremfor å løpe i Finland. Men nok en gang har jeg forståelse for valget i og med at resultater oppnådd i Tammerfors på distanser fra 400 meter og oppover ikke blir godkjent som kvalifiseringsresultater til innendørs-EM. Og vi har mange utøvere som jakter kravet til dette mesterskapet, forklarer toppidrettssjef Håvard Tjørnhom til friidrett.no. Han legger til:

- Men det at noen velger bort et slikt arrangement, gjør at andre får sjansen. Det er nå flere spennende utøvere som får tilgang på en fin konkurransearena med god nordisk motstand.
 

800 meter
Hedda Hynne, Strindheim IL
Malin Edland, Larvik Turn & IF  

1500 meter
Kristine Lande Dommersnes, Haugesund IL
Camilla Ziesler, Sandnes IL

3000 meter
Lena Selen, Strindheim IL
Maria Wågan, Namdal Løpeklubb

800 meter               
Ådne Andersen, Dimna IL
Terje Snarby, Ull/Kisa IL

1500 meter              
Henrik Irgens Gravdal,  IL Gneist
Sigurd Blom Breivik, Ull/Kisa IL

3000 meter              
Marius Vedvik, IL Gular
Per Svela, IL Gular


Hele det norske laget

Det svenske laget

Det danske laget

Innedørslandskampens heimeside

MS3000m_11.jpgGular-løperne Marius Vedvik og Per Svela er de to norske guttene som er tatt ut til å løpe 3000 m. (Foto: Martin Hauge Nilsen)