Sondre Nordstad Moen satte norsk rekord i vår da han løp Hannover Marathon på 2.10.07. Det var en forbedring av Geir Kvernmos 30 år gamle rekord med 10 sekunder. Den to år eldre nordiske rekorden ble imidlertid stående. Danske Henrik Jørgensen løp på 2.09.43 i London i 1985. 

Nå satser den 26 år gamle nordmannen på å forbedre denne. Er formen og dagsformen like god som da han nylig satte norsk rekord på halvmaraton med 59.48, bør det gå greit, men som alltid så er det mye som kan skje i et maratonløp. Sjøl er Sondre optimistisk og tror ifølge friidrett.no på ei tid under 2.08. 

Et annet mål er å vinne løpet. Det kan nok bli en god del verre, for feltet i Fukuoka er sterkt. Etiopiske Yemane Tsegay har 2.04.48 som pers. Stephen Kiprotich fra Uganda har både VM- og OL-gull på maraton på merittlista. Bedan Karoki fra Kenya har løpt halvmaraton på 59.10 og 10 000 m på 26.52,12. Han har også sølvmedalje fra både VM halvmaraton og VM terrengløp. I tillegg stiller en rekke gode japanske løpere med legenden Yuki Kauwachi i spissen. Suguro Osaka med en tredjeplass fra Boston Marathon i vår og  pers på 13.08,40 på 5000 m er også en mann å se opp for. 

Sondre er gått forberedt, og det store spørsmålet er om han har fått overskuddet tilbake etter all treninga i høyden i Kenya. 

- Jeg har fått gjort det jeg skulle av trening siden Valencia. Det har vært på grensen overskuddsmessig de siste ukene, så noen av øktene har gått litt senere enn planlagt, uttalte han til friidrett.no

Løpsplanen har han likevel klar:

- Jeg skal ligge bak haren i 30 km. Da skal farten være til en sluttid på 2.06-2.07. Derfra skal jeg prøve å holde hele veien inn og unngå å få for brå fartsøkninger for tidlig. 

Løpet starter klokka 4.00 norsk tid natt til søndag. Antakelig vil det være en live-streaming å finne hos Watch Athletics. Værmeldingen ser bra ut med ca. 12 grader og 2-3 sekundmeters vind. 


Mer om løpet og feltet hos Japan Running News


Sondre_Nordstad_Moen.jpgSondre Nordstad Moen på vei mot sin fantastiske halvmaratonrekord på 59.48 tidligere i høst. Vil formen være like god når han på søndag skal løpe dobbelt så langt? (Foto: Valencia Halvmaraton)



photo

Her er Sondre presentert på Fukuoka Marathons nettside. Kanskje litt lengre i maska enn vi er vant til å se han? Og med ny sveis og langt mørkere hår?