Stafett er på en måte sprintøvelsen i triatlon, med korte og fartsfylte etapper med mye action. Arrangøren hadde også lagt inn en bakke med mye stigning i sykkeldelen. Det ble svømt 300 meter, syklet 7,2 kilometer og avsluttet med 1600 meter løp. Alle tre deler ble gjennomført av hver av de fire deltagerne på hvert lag, to kvinner og to menn.

Alt foregikk inne i den vakre Olympiaparken i München, med mange tilskuere.

Det var ingen som kunne utfordre det franske laget som ledet store deler av løpet. Her hadde de med to av dem som tok medaljer i mennenes individuelle konkurranse dagen før, så Frankrike var en favoritt.

Vetle Bergsvik Thorn gjorde en god etappe for Norge på den første etappen. Etter sine tre øvelser vekslet han til Lotte Miller som nummer 4, seksten sekunder etter ledende Sveits.

Lotte Miller leverte en god svømmeetappe, men når hun skulle ha overgang til sykkel så løpte hun først forbi sykkelen sin og måtte løpe tilbake. Hun tapte rundt 10 sekunder på dette. Hun gjorde deretter en god sykkeletappe, men på løpingen måtte hun slippe flere andre løpere forbi seg. Lotte brøt på løpingen i den individuelle konkurransen på grunn av ryggproblemer.

Hun sendte Casper Stornes ut på en 8. plass. Denne plasseringen holdt seg stort sett gjennom etappene til både Casper Stornes og Solveig Løvseth.

Etter Frankrike var den en duell mellom Tyskland og Sveits om andreplassen, en duell som Tyskland vant.

Alle resultater Mixed-stafett EM

Vetle Bergsvik Thorn beholdt håpet om en medaljeplass på den første etappen.

Resultater mixed stafett:

Léo Bergere tok føringen for Frankrike på sykkeldelen.

På løpedelen av den første etappen er det Simon Westermann fra Sveits som overtar ledelsen etter en sterke løpeetappe.

Emma Lombardi har andre andreetappen for det franske laget, og hefra og inn ledet de hele veien.

Sveits jaktet hele tiden en pallplass etter ledende Frankrike. Her Cathia Schär på den andre etappen.

En god sykkeletappe av Lotte Miller, men hun måtte gi fra seg noen plasser på løpingen.

Miriam CASILLAS GARCÍA og Spania jakter på blant annet på Norge.