Løpet startet på Ganddal ved Stokkelandsvannet. Her løp deltakerne på togskinnene før den første av utallige elveforseringer ble gjennomført. Deretter bar det videre inn i Sandvedparken. Selve parken er perfekt til å ha løp med fine grusveier til å løpe på og elv som renner ved siden av hele veien. Northman Challenge var et løp hvor en kunne bruke farten sin, men arrangøren hadde gjort sitt for å stoppe de beste løperne ved å plassere ut mange hindre langs veien.
 

Vann.jpg

Tror deltagerne fort mistet telling hvor mange ganger de hadde vert i vannet.Foto:Vibeke Steen, FotoGen

Løpet hadde total 52 hindre, noe som er imponerede på en 8,5 km løype. Det var varierende vanskelighetsgrad på hindrene. De som sprang elite hadde ikke lov til å få hjelp, mens alle andre kunne få hjelp av hverandre til å forsere hindrene. Hindervaktene hadde fått gode instrukser på forhånd, og passet godt på at man forserte på riktig måte. Straffen for å ikke klare et hinder stod til vanskelighetsgraden på hinderet, og det var opplyst på informasjonsskilt ved hvert hinder.
 

Dyp konsentasjon vippe.jpg

I dyp konsentrasjon. Foto:Vibeke Steen, FotoGen

Det kunne gjerne vært enda bedre merking i løypen. Særlig for Eliten som løp først så opplevde man noe feilløping. Inne i selve sentrum kunne også arrangøren kostet på seg mer merkning og hindervakter, men det er forståelig at dette ikke er det letteste når løpet går midt i sentrum av byen.
 

spinning weehls.jpg

Rigg som kombinerte Spinning Weel og ringer. Foto:Vibeke Steen, FotoGen

Hindrene kom tett, og deltagerne fikk virkelig brynt seg. Kan trekke frem en lang krypesekvens som ble delt opp med tidenes høyeste vegg (hele 255 cm høy!). Her gjaldt det å ha spenst!

Det er ikke mange bakker i Sandvedparken, men de som var hadde arrangøren utnyttet med enten løping med dekk, slalombakkeløping eller bæring av 25 kg sandsekk.
 

25 kg Sandsekk[1].jpg

25 kg for både herrer og damer, denne kjente man godt! Foto:Vibeke Steen, FotoGen

Mange av hindrene gikk på rå overkroppsstyrke. De mest krevende hindrene begynte midt i løypen og fortsatte helt til slutten. En skikkelig syrefest for overkroppen! Det var krevende tekniske hindre, rigger som kombinerte spinning wheels med monkeybar, en lang og tung traverswall, og ikke minst Stairway to heaven. Dette var det første løpet i Norge som har dette hinderet! Det var også ringer, irish table, tauklatring og mange vegger langs veien som skulle forseres.
 

tau.jpg

Tauklatring hører til på hinderløp. Foto:Vibeke Steen, FotoGen

Tilbakemeldningene på de hindrene som var bygget opp som stillas var at de var for høye,  og en måtte hoppe opp for å nå første ring. Det samme gjaldt Spinning wheel. Her ble det informert om at Elitedamene fikk lov til å klatre litt for å nå frem til første hjulet. Det stilles spørsmål til hvorfor man valgte å bruke stiger til monkey bars, og ikke bygget skikkelige monkey bars i stillas. Stigene som ble brukt var veldig vonde for hendene, så her røk det nok litt hud til de fleste.


Resultater

ELITE

Menn

 

 

Kvinner

 

Plass

Navn

Tid

Plass

Navn

Tid

1

Øystein Høines Larsen

51.59

1

Katrine Haaland Leveraas

00:59:39

2

Luke Cambridge

52.00

2

Camilla Slåtsveen

01:00:38

3

Trond Kenneth Kindervåg

52.14

3

Marie Kloster

01:02:43


Det undres også hvorfor arrangøren ikke hadde et rent heat for dame- og herreelite. På denne måten vet man ikke hvem vinneren er før alle er i mål. Dette er frustrerende for løperne og bør endres til neste år. Alle løp som velger å ha elite-heat må vite at dette ikke er den beste måten å organisere eliteheat på, verken for deltakere eller publikum.


vinner herre.jpg

Vinneren på herresiden, Øystein Høines Larsen, i godt driv. Foto:Vibeke Steen, FotoGen
 

Både Øystein Høines Larsen, som vant med 1 sekund foran Luke Cambridge, er vi godt kjent med i hinderløpsmiljøet, men de skal passe seg for Trond Kenneth Kindervåg. Han er en veldig rask løper som nå har kastet seg på hindersporten.

På damesiden er Camilla Slåtsveen og Marie Kloster også kjente navn, de er som regel på pallen, men måtte denne gangen se seg slått av Katrine Haaland Leveraas, ett nytt navn på damesiden som vi nok kommer til å se mer av.


dame vinneren.jpg

Vinneren blant damene ble Katrine Haaland Leverass. Foto:Vibeke Steen, FotoGen


Avslutningen på løpet var gjennom Sandnes sentrum hvor man skulle klatre over et netthinder som var litt for løst, plutselig møte på Sandnes Raiders, en siste tung bakke, og selvsagt bære litt tungt igjen.


raiders.jpg

Foto:Vibeke Steen, FotoGen

Det hele ble avsluttet med Dragons Back. Dette hinderet er skrekken for mange, og det var fire luftige hopp før en fikk den velfortjente medaljen rundt nakken.
 

IMG_1880.jpg

3 plass på damesiden Marie Kloster i luftig svev på Dragons Back hinderet. Foto: Privat
 

Det var god informasjon på forhånd av løpet, løpskartet ble lagt ut og arrangøren delte mange bilder av hindre- til skrekkblandet fryd for deltakerne. Bagdrop var også ordnet, noe som var veldig bra da løpet ikke startet og sluttet på samme sted.
 

team oct norway.jpg

Team OCR Norway var godt representert på løpet. Foto:Vibeke Steen, FotoGen

At arrangørene har fått til så mye i et debutløp er ingenting annet enn imponerende, men som alltid er det rom for forbedringer, særlig på kvalitetsdetaljene på hindrene.

Årets nykommer Northman Challenge er definitivt kommet for å bli! Mestringsfølelse blandet med smill og latter i både i løypen og målområdet. Et veldig godt organisert løp, akkurat sånn vil vi ha det!