Geir Einar Flathen er 41 år, 184 cm høy med matchvekt på 72 kg. Persene hans på flatløp er 20:23 på 5 km og 43:20 på 10 km. Men, det er motbakkeløp han liker best.

Hvis alt går som planlagt vil han skrive fra en del løp og renn i Vestfold og Nedre Buskerud, og det startet altså med Nyttårsløpet i Tønsberg 31.12 der han også deltok selv. 
Nyttårsløpet i Tønsberg - en trivelig måte å avslutte et løpeår på

Geir_Einar_Flathen_Aim_Challenge_2018_etter_målgang.jpg
Bildet er tatt etter målgang på Aim Challenge 2018. (privat foto)

Vi lar Geir Einar presentere seg selv:
Jeg er vokst opp i Mjøndalen i Buskerud. Alltid vært glad i å være ute, var aktiv speider i mange år som barn og ungdom. Likte ellers alt som hadde med ballspill å gjøre, uten at jeg var med på noe organisert idrett. Det ble mange timer løkkefotball i uka.

Bor nå på gård i Revetal i Vestfold sammen med kone, Borghild Hillestad (red anm: også ivrig løper), og to jenter på 7 og 10 år, to hunder og litt flere katter. Driver med griseproduksjon og har således en rimelig aktiv arbeidshverdag. Jeg har få problemer med å få nok skritt i løpet av en dag. Har alltid vært mye ute i voksen alder; friluftsliv, terrengsykling og klatring i tillegg til ballspill av ymse slag. Startet mer "aktivt" som mosjonist litt opp i 30 åra. Begynte med påmelding til Birken i 2008. Gikk Birken i tre år og Hauer'n de samme årene 2008-10. Løp mye samtidig. Sykkel og rulleski blir også benyttet jevnlig.

Løp Kristinaløpet første gang i 2013. og har deltatt der flere ganger med en pers på 5 km  på 20.23. Andre løp jeg kan nevne er Montebelloløpet, Midtåsenløpet, Re-løpet, Solbergvarden opp, Fjellskar opp, Eggekollen opp, Varden opp og ikke minst Landfallhytta opp hvor jeg har deltatt 7 ganger tror jeg. Ny pers i år på 21.03 etter å ha slitt med å komme under 22 min alle andre år. Motbakkeløp er nok det som fascinerer meg mest. Har alltid hatt en trang til å bevege meg oppover for å nå toppen og kunne nyte utsikten og frihetsfølelsen man får. Derfor liker jeg fjellet så godt. Får jeg velge så vil jeg helst opp i fjellet å løpe.

Geir_Einar_Flathen_fra_nedturen_etter_Varden_opp_Ålesund.jpg
På vei ned etter å ha løpt Varden Opp - motbakkeløpet på Sula sør for Ålesund. (Privat foto)

Aim challenge i Hemsedal har jeg også deltatt i flere ganger, både med min kone og med gode treningskompiser. De to siste åra med min forlover som er ganske mye sprekere enn meg, og det er sjelden jeg får kjørt meg så hardt som i de seks timene. Men det er en fantastisk opplevelse hver gang. Når jeg deltok med Borghild så hadde vi et fantastisk vær og en vi fikk en uforglemmelig tur i Hemsedalfjella sammen.

Et løp jeg løp i høst var Blindevannet rundt i Svelvik. Løpet er 18 km og starter med et 3 km langt motbakkeløp. En flott tur jeg fikk løpe sammen med en god treningskamerat hele veien faktisk. Løpet var meget teknisk når det gjaldt terreng, og det liker jeg godt. Normalt skulle kompisen min løpt fra meg, men vi løp sammen og bytta på og dra, han bortover og jeg oppover helt til det gjenstod 500 meter og han slo meg med 16 sek. Kan anbefales på det varmeste. 

Løper og trener for å holde meg i form og passe på helsa. Kan vel defineres som ivrig mosjonist og trener 2-4 ganger i uka. Er nok over snittet interessert i å lese om trening o.l, men kunne nok med hell ha strukturert egen trening mer for å få bedre progresjon. Men det er ikke det viktigste, opplevelsene treningen gir er først og fremst det som gjør at jeg fortsetter å trene. Rekorder er gøy å strekke seg etter og slå om man har overskudd.

Geir_Einar_Flathen_Løpetur_Bamble.jpg
Fra en løpetur i Bamble. (Privat foto)