Sverre Nøkleby jobber som software-arkitekt og er mannen bak appen WeatherPerfect. 37-åringen har kone, to barn - og katt. Han liker å løpe og har deltatt i noen halvmaraton, et maratonløp og en 50 km. 

– Men med full jobb og familie kan det være vanskelig å finne tid til løpingen. Derfor lagde jeg WeatherPerfect. Den kombinerer værmeldingen med kalenderene på telefonen, slik at man lett kan se når man både har ledig tid og det er bra løpevær, forklarer Nøkleby til kondis.no. 

– Når man legger inn en løpetur i appen, vil den automatisk legges inn i den kalenderen man ønsker. For min del betyr det at den dukker opp i vår felles kalender slik at kona kan se når jeg planlegger å løpe. Dette gjør organiseringen av hverdagen lettere for oss begge, forklarer han videre. 

Siden folk foretrekker forskjellig vær og bor på ulike steder i verden, har han lagt inn muligheter for å tilpasse hva man synes er godt løpevær. Om du for eksempel foretrekker å løpe når det er overskyet og kaldt, kan du spesifisere dette. Basert på dine kriterier vil WeatherPerfect foreslå de tidspunktene de neste dagene som det vil passe best for deg å løpe. 

– Målgruppen er alle som ønsker å komme seg ut, men har et travelt liv. Selv om appen er mest rettet mot løping, vil den fungere like godt for alle typer utendørsaktiviteter, avslutter utvikler Sverre Nøkleby. 

Last ned appen WeatherPerfect HER

weatherperfect-screenshot2.jpg
Appen WeatherPerfect kombinerer værmeldingen med din kalender og finner ut når det passer best for deg å løpe.
weatherperfect-screenshot3.jpg


Sverre-Noekleby-Oslo-Maraton-malgang-2014-1331-1400-KD-17141.jpgSverre Nøkleby jobber som software-arkitekt og er på fritiden en ivrig løper. Nå har han utviklet en app som gjør det lettere å planlegge løpeturene i en travel hverdag. Dette bildet er fra da han løp Oslo Maraton i fjor. (Foto: Erling Pande Braathen)