- Jeg hadde en litt dårlig innledning på etappen, men etterhvert «satt» postene. Og det er utrolig moro å vinne junior-NM stafett, smilte Elias Jonsson etter å ha defilert over mål sammen med lagkameratene i Nydalens SK til seier. 
For Elias Jonsson og Lukas Liland var det andre NM-gull i stafett på en uke, da de var på Nydalens SK sitt lag som vant senior-NM stafett forrige søndag. Da var de komplettert av VM-løper Jon Aukrust Osmoen. I dag var det Kornelius Kriszsat-Løfald som var sistemann i Nydalens SK sitt vinnerlag:

Hjrpallen.jpgPallen i gutteklasse: Fra venstre NTNUI, Nydalen og Fossum, Foto: Maria Jonsson

- Jeg visste at jeg måtte levere på førsteetappe, og var selvfølgelig nervøs. Men samtidig har jeg løpt mange bra førsteetapper tidligere, sa Kornelius.

Og i dag kunne unggutten legge en ny vellykket førsteetappe til den rekken. Når Lukas Liland fulgte opp med et nytt bra løp, ble Elias Jonsson sendt ut i tet på sisteetappe. Et utgangspunkt som han forvaltet på best mulig måte. Det ble seier med snaue halvannet minutt ned til NTNUI, med Styrk Hundseid Kamsvåg, August Asheim Birkeland og Jørgen Baklid. Fossum IF, med trioen Erik Hæstad Bjørnstad, Øyvind Hjermstad og Erling Hjermstad, tok bronsen.

 

I dameklassen var det nettopp Fossum IF som skulle ta den gjeveste medaljen, etter 2. plass i fjor:
- Vi sa det ikke til hverandre. Men jeg tror ingen av oss har sovet spesielt godt i natt, sa ankerkvinne, Victoria Hæstad Bjørnstad etter å ha løpt Fossum IF – med Pernille Katla, Karen Hoel Jomaas på de innledende etappene - inn til seier.

- Ingen av oss har overprestert akkurat. Men vi gjorde jobben, fortsatte ankerkvinnen – som etter seier i seniorklassen – under NM knock out sprint – i går, var tilbake i juniorklassen i dag.

Med suksess. - Utrolig artig, smilte gullvinnerne.

Djrpallen.jpg
Pallen i jenteklassen, fra venstre: Nydalen, Fossum og Konnerud. (Foto: Maria Jonsson)

De var til slutt 40-tallet sekunder foran Nydalens SK i mål. Marie Liland, Pia Young Vik og Oda Scheele var med i gullkampen langt inn på sisteetappe. Men endte altså som sølvvinnere. Bronsen gikk til Konnerud IL, med Thea Sildnes Baklid, Andrea Ranvik og Jenny Baklid.

Tekst/KIlde: Norsk orientering

Resultater

D17-20:
1) Fossum IF 1, 1.31.10,
2) Nydalens SK 1, 1.31.59,
3) Konnerud IL 1, 1.32.25,
4) NTNUI 1, 1.37.58,
5) Freidig 1, 1.43.41,
6) Kongsberg OL 1, 1.48.55.

H17-20:
1) Nydalens SK 1, 1.29.57,
2) NTNUI 1, 1.31.25,
3) Fossum IF 1, 1.34.24,
4) Asker Skiklubb 1, 1.35.25,
5) Kristiansand OK 1, 1.40.01,
6) Freidig 2, 1.40.18.