Marianne Røhme (53) er daglig leder i Kondis og ansvarlig redaktør for bladet  og nettsiden. Hun er utdannet sivilagronom fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet og journalist fra Høgskolen i Oslo. I tillegg har hun bygd på med økonomi og medielederutdannelse. Hun kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør for to tidsskrifter i Tun Media. Marianne er en ivrig kondisjonsutøver. Liker best løping, men er også å finne i skiløypa på vinteren eller på sykkelen om sommeren.


Vignett-kondiskommentaren.jpg

«Styret klarte seg godt og alle som ønsket det ble gjenvalgt»

 

Styret hadde arbeidet med strategien siden 2014, og endelig var den klar til å legges fram som vedtakssak på landsmøtet. Mange kan nok lure på hvorfor det skulle ta så lang tid å skrive ned en visjon og noen målsettinger på et papir – men strategiarbeid er et modningsarbeid.

Det var iallfall det styret og ansatte i Kondis erfarte i disse årene. Vi skulle ikke bare drømme oss bort og forsøke å se for oss hva Kondis vil være, og hva vi ønsket at Kondis skulle være, noen år fram i tid – vi måtte også lære oss hva en strategiplan skulle inneholde og hva som ikke hørte hjemme der.

Det enkleste var å komme opp med ideer til tiltak som skulle bidra positivt inn i det framtidige livet til Kondis. Tiltak hører imidlertid ikke til i en strategiplan. Iallfall ikke i startarbeidet. Her skal vi tenke overordnet, og gang på gang måtte vi minne hverandre på å løfte blikket.

Vi skulle finne fram til vår visjon – en drømmetilstand som skulle være noe å strekke seg etter. Vi måtte også finne ut hvilken plass vi skulle ta i samfunnet. Vi er dyktige til å dekke arrangementer i Kondisjons-Norge, til å kontrollmåle løyper, og til å gi råd til arrangører og medlemmer. Hvis vi skulle strekke oss mot en drømmetilstand, hvilken tilstand skulle det være, og var det meningen at vi skulle ta en større plass i samfunnet enn vi allerede gjorde?

Vi endte opp med visjonen «Vi sprer treningsglede», og Kondis sitt hovedmål er det samme som visjonen; å spre treningsglede. I dette ligger det at vi har et brennende ønske om å få flest mulig mennesker i alle aldre til å være fysiske aktive. For å klare det vil vi kartlegge treningsgrupper og lage en oversikt over disse på kondis.no slik at de som ønsker noen å trene sammen med kan finne treningsgrupper i sitt nærområde på nett. Vi vil også etablere egne treningsgrupper basert på frivillige rundt i landet.

Vi har stor tro på at det å være med på mosjonsarrangementer vil bidra til at folk setter seg langsiktige mål med treningen sin. Det å fortsette arbeidet med en bred dekning av mosjonsarrangementer på kondis.no vil derfor være svært viktig i framtida. Det er også viktig for oss at det er mange gode mosjonsarrangementer å velge blant, og at deltakerne kan føle seg trygge på at arrangørene vet hvordan de skal sy sammen et godt arrangement. Derfor vil vi fortsette å tilby gratis kontrollmåling av løyper og gi råd til de som måtte ønske det.

De områdene Kondis skal ha fokus på framover er: Arrangører, medlemmer, medarbeidere og samfunnet. Vi skal gjøre helsegevinsten ved trening kjent og vi skal følge opp det offentlige for å sikre at det blir lagt til rette for trening og fysisk aktivitet i befolkningen.

For våre medlemmer skal vi ha en nytteverdi for alle – både eliteutøvere og nybegynnere. Vi skal synliggjøre treningsglede og fellesskap, og vi skal motivere til trening og fysisk aktivitet.

For å kunne være gode rådgivere for arrangører av mosjonsarrangementer, er det viktig at vi har arrangørkompetanse i organisasjonen. I tillegg har vi stor tro på å legge til rette for erfaringsdeling mellom arrangører.

For å klare å realisere visjonen er det viktig at vi har medarbeidere som er åpne, kompetente, entusiastiske og framtidsretta. Dette er også verdiene styret la fram for landsmøtet, og som ble vedtatt 10. mars 2018.

Under arbeidet med strategien, så styret at de også måtte gå gjennom Kondis sine vedtekter for å sikre at de inneholdt formuleringer og føringer som støttet opp under strategiarbeidet.

Årets landsmøte ble derfor et svært viktig landsmøte for organisasjonen med mange store og banebrytende vedtak på programmet.

Styret klarte seg godt gjennom landsmøtet og de som ønsket det ble gjenvalgt for nye år i Kondis-ledelsen. Dette blir spennende år for alle oss i Kondis – enten vi er ansatt, tillitsvalgt eller vanlig medlem. Det er nå vi skal iverksette alt det vi har drømt om i disse årene med planlegging. Det vil bli en del nytt, men den grunnleggende interessen for, og fokuset på, kondisjonsidrett tar vi med oss videre. Det var denne som var med oss da vi ble født i 1962 som «Den Norske Maratonklubb» som var klubben for alle som likte å løpe langt her i landet. Seinere har vi også vært en klubb for de som løper kortere enn maraton, og etter begynnelsen av dette årtusenet har vi også valgt å favne om annen kondisjonsidrett enn løping. En visjon om å spre treningsglede er derfor svært dekkende for hva vi skal drive med framover enten en løper, sykler, går på ski eller driver med annen kondisjonsidrett.  

Selv om strategiplanen nå er vedtatt, skal vi fortsette å tenke framover og innimellom skal vi sette oss ned og undres over Herman Wildenveys dikt:

 

«I morgen heter alt i dag i går,

Og all vår fremtid heter fortid siden.

Men det forklarer at hvert nu vi får,

Er selve evigheten midt i tiden.»