Øyvind Johannessen vant Norseman Triathlon i 2008, og nå vil han gjøre det igjen. Trass i flere jobber og heltidsstuidier ved Norges idrettshøgskole tar 28-åringen seg tid til å trene flere timer daglig. I tillegg til å vinne Norseman har han som mål å kvalifisere seg for Ironman Hawaii.

Vi møter også andre utøvere som er på full fart fram og opp i dette nummeret av Kondis. Kristine Helle ble nylig norsk mester på 3000 m innendørs, trass i at hun enda ikke er fylt 18 år. Kristin Brøndbo som er litt eldre, løper også fort innendørs, i USA.

Kondis har også den spennende historien om hinderkjempen Sverre Sørnes som på sitt beste var bare 4 sekunder bak verdensrekorden på 3000 m hinder. En annen 70-tallshelt,Jan Fjærestad, var slett ikke redd for å løpe mye. På treningsleir kunne han gjøre unna 500 km i uka.

Treningsstoffet denne gangen omhandler blant annet styrketrening med sklimatter (catslide), en treningsform som Martin Johnsrud Sundby mener har gjort han til en bedre fristilsløper. Kondis følger også noen ivrige syklister på testlabben der følgende spørsmål reises: Kan testresultatene fortelle noe om hva de vil prestere i et ritt som Bergen - Voss? Og hvordan kan testene brukes til å finne riktig intensitet på treninga? Les Kondis og finn svarene.

Storparten av skistoffet er denne gangen samla i et eget skibilag som gis ut i samarbeid med Norges Skiveteraner, langrenn. Her finnes mange intervjuer, reportasjer, teststoff og medisinsk stoff - til glede og nytte for både eldre og yngre skiløpere.

I tillegg kommer både de faste spaltene, som gjør bladet gjenkjennelig, og de overraskende historiene som finnes i enhver utgave av Kondis. 80 sider med godt lesestoff venter alle Kondis-medlemmer, og er du ikke medlem, er det fullt mulig å gjøre noe med det. 

Bli medlem i Kondis og få 10 årlige nummer av Kondis - pluss en rekke andre medlemsfordeler!


Satser friskt: Etter et par sesonger med litt mindre trening satser Øyvind Johannessen friskt mot årets triatlonsesong. Et hovedmål er å vinne Norseman. (Foto: Kjell Vigestad)