13. Juli 2019 er det endelig klart for det første offisielle Hardangerjøkulen Ultra. Løpet blir på 100 kilometer og deltagerne skal løpe rundt Norges fineste isbre. Start og mål blir ved Vøringsfossen og underveis er man innom Rembesdal, Finse, Krækkja og Kjeldebu. Hele veien er man på fine stier, tett oppunder Jøkulen

- Dette er kanskje den fineste naturen Norge har å by på. Vi er utrolig stolte av å kunne invitere til det første offisielle løpet i juli, sier en entusiastisk løpsløder Anita Limastrand.

I sommer stilte 12 velvillige deltakere opp til et testløp. Ikke uventet var det Hallvard Schjøllberg som var først i mål på litt under 13 timer. Han vant jo senere NM terrengultra på suverent vis, og er allerede tatt ut til å representere Norge i VM terrengultra 8. juni neste år (Portugal). Da bør han kunne rekke en tur rundt Hardangerjøkulen 6 uker senere.

Hallvard SchjøllbergFoto Kai-Otto Melau/Xtremeidfjord
Hallvard Schjølberg i fantastiske omgivelser og like fantastisk vær under årets testløp. (Foto: Kai-Otto Melau/Xtremeidfjord)

Kondis.no: Vellykket testløp for Hardangerjøkulen Ultra 
Omtalen inkluderer en bildekarusell med fantastiske bilder fra testløpet.

Påmelding åpner i Januar og mer informasjon vil bli lagt ut på nettsiden til Xtremeidfjord etterhvert. Dette blir det tredje løpet arrangert av Xtremeidfjord. Fra før arrangerer man Hardangervidda Marathon og Åsnes Expedition Amundsen. - Vi gleder oss til å kunne tilby nok et løp i fantastiske omgivelser, sier Limastrand.

Mer informasjon om Xtremeidfjord og Hardangerjøkulen Ultra her:
Nettside
Facebook
Instagram

_KAI7934.jpg
Klarere vann er det neppe ikke mulig å finne. Jostein Børve Hernes på testløpet. (Foto: Kai-Otto Melau/Xtremeidfjord)​