Ingressbildet: Etter å ha løpt det siste løpet i Øyakarusellen , Gressholmen Rundt  går deltakerne til dekket bord på Gressholmen Kro.


Video filmet og redigert av Stian S. Møller   I 2012 ble Ivar Formos Minneløp for første gang offentliggjort før start på Sognsvann Rundt Medsols
 

Hvert år siden 2008 (med unntak av 2013)  har Sognsvann Rundt Medsols vært stedet hvor nye løp i Oslo har blitt presentert. For to år siden var det Ivar Formos Minneløp som for først gang ble kjent for allmenheten før start i Sognsvann Rundt Medsols. 

Nå blir det igjen presentert et nytt løp i Oslo på Sognsvann. Arrangøren av Sognsvann Rundt Medsols kan fortelle at løpet blir arrangert for første gang senere i sommer i år.

5-års jubilant Øyakarusellen åpner påmelding i morgen torsdag kl.18:00
Sognsvann Rundt Medsols startet opp i 2001 med 30-31 løp rundt Sognsvann hver sesong. I 2008 arrangerte de det første Motbakkeløpet io Maridalsalpene, Fagervann Opp, som senere ble fem løp. 
I 2010 dro arrangørene  i gang Øyakarusellen. En karusell med løp på øyene Hovedøya, Langøyene og Gressholmen. 
I 2011 gjorde SRM Øyakarusellen til en "Gastronomisk løpskarusell" med gratis servering av reker m.m. på Hovedøya, gratis spekemat på Langøyene og så gikk alle deltakerne på Gressholmen Kro etter løpet på Gressholmen. (her måtte en betale sjøl) 
Før selve løpene er det obligatorisk gjennomløping av løypene for deltakerne. Da får en både lært løypa og sett på de mange utsiktene.
Nå er det klart for 5-års jubileum til karusellen. Alle løpene går i juli og det går an å melde seg på alle løpene, eller enkelte av dem.


Grunnet at store deler av  arealene på øyene er naturreservater har arrangøren måtte søke om dispensajon da det på naturreservatene ikke er lov å arrangere idrettsstevner. 
Dispensasjonen har gitt tillatelse til 33 deltakere så her må en være rask når påmeldingen åpner i morgen torsdag kl.18:00   En kan melde seg på hele karusellen, eller enkelte av løpene. 
Pris for leie av brikke er kr. 50 per løp.

 

LØPSDATOER: (Alltid på torsdager)

Hovedøya Rundt    3.juli 
Langøyene Rundt  24.juli
Gresshomen Rundt 31.juli

Flere opplysninger om Øyakarsuellen kommer på arrangørens hjemmeside i løpet av de neste 30 timene.
Der vil det også komme informasjon om påmeldingen.

 

Starten_640.jpgStart Hovedøya Rundt 2013. Vi   ser   foran Ingrid Haaskjold som vant løpet i 2012. Til høyre ser vi Martin Kjäll-Ohlsson, SK Vidar som ble den første løperen som har vunnet alle tre øyaløpene.        Foto: Sharon Broadwell

Linda_Helland_Cato_Rachlew_6184462 (1024x768)_640x480.jpgCato Rachlew og Linda Helland på Langøyene Rundt i 2013.  Foto: Pål Skøyen

_6254509 (1024x768)_640x480.jpg
Øivin Onarheim, Blodsmak og Atle Berntsen, Oslo på et av de mang ehøye partier på Gressholmen.. Til venstre ser vi Lindøya og bak Atle ser vi litt av Hovedøya.

Les kondis.no reportasjer fra Øyaløpkarusellen i 2013:

Hovedøya Rundt 
Langøyene Rundt
Gressholmen Rundt