Maraton starter kl. 10.00, halvmaraton kl. 12.00 og 5 km kl. 13.00 der alle går i mål på gangveien like ved parkeringen øst for butikksenteret Amfi Moa Nord, 10 km øst for Ålesund sentrum. Starten er i sona nord for Spjelkavik Omsorgsenter like ved målområdet. De som vil bruke mer enn 5 timer på maraton, kan få starte kl.09.00. Halvmaraton løper ei runde i landlige omgivelser langs Brusdalsvatnet, og maratonløperne springer to runder. 

Premieringen blir medalje til alle untatt på 5 km, premie til totalvinnerne og premie til klassevinnerne på halv- og heilmaraton. Alle premier blir delt ut i målområdet like etter løpet. Det blir tre drikkestasjoner på hvert strekk mot vendepunktet innerst i Brusdalen som ligger i Skodje kommune. Maratonløperne får da 12 drikkestasjoner mens det på halvmaraton blir det 6 steder der man kan innta næring. Været rår ingen over, men i 80 % av de hittil 20 nyttårsløpa i Ålesund har det vært bare veger og lite nedbør.

Utlevering av startnummer og garderober finner en på treningsenteret Family Sports Club Moa ca. 400 meter fra start/målområdet. Det blir utdeling av startnummer både fredag og lørdag. 

Dette er årets siste maraton i Norge. Her har du sjansen til å løpe halv- og heilmaraton samt 5 km i lette løyper - heilt på slutten av året. Dessuten er Ålesund en fin turistby som en kan utforske på en stille tid på året.

Påmelding kan en gjøre her

For mer info og løypekart, se nettsiden til løpet

Kart til startsted finner en på terminlisten

Langtids værmelding kan en studere her

start_halvmaraton_02.jpg
Halvmaratonløpere i starten på Ålesund Nyttårsmaraton 2018. Foto: Martin Hauge-Nilsen