I samarbeid med EQ Timing inviterer Oppland Arbeiderblad idrettsutøvere og mosjonister til et nytt konkurransekonsept bestående av løping og sykling. Allerede fra tirsdag 21. april kunne du logge deg på og bli med på konkurransen som varer helt til utgangen av mai.

- I ei tid der det er vanskelig å trigge konkurransegenet og mange kanskje sliter med å opprettholde treningsjobben, er det OAs ambisjon å stimulere til aktivitet der deltakere på individuell basis kan konkurrere med hverandre, skriver avisen.

Krav om smittevern

Konkurransene som nå lanseres er reelle, men må foregår innenfor helsemyndighetenes krav om smittevern. Det åpner for at mindre grupper, maksimum fem, kan løpe sammen med to meters mellomrom, mens syklinga skal foregå individuelt fordi dette gir mest rettferdige forhold. 

I tillegg til smittevernreglene er det selvfølgelig viktig å følge trafikkreglene.

Konseptet består av følgende tre konkurranser:

  •  OA-femmer'n (5 kilometer løping)
  •  OA-tier'n (10 kilometer løping)
  •  OA-tempo'n (28 kilometer sykling)

Alle konkurransene vil ha start og mål på gang- og sykkelvegen langs Østre Totenveg, like nord for OA's lokaler.

– Herfra løpes det til der gang- og sykkelvegen slutter i 60-sona før Nordlia kirke. Der snur 10 kilometeren. Den korteste distansen på 5 kilometer snur halvveis, ved Steinsjå, rett før kommunegrensa til Østre Toten. Trasen er merket på 2.5 og 5 kilometer, hvor de respektive løyper snur, forteller Ian Ditlefsen i EQ Timing.

– Syklingen blir «Kapprunden», sørover riksveg 33, opp gjennom Nordlia og forbi Karidalen til Sogstad og Kapphøgda tilbake (se kartskisse), tilføyer han.

OA-tempo_ill_EQ (836x810).jpg
OA-tempo'n måler snaue 28 kilometer og sykles slik som vist på dette kartet. (Illustrasjon: EQ Timing)



PÅMELDING

Det aller meste av teksten er hentet fra oa.no's dekning av arrangementet. Alle som abonnerer på en av A-medias 70 aviser kan lese omtalen på nyhetssiden:
OA  inviterer til sykkelritt og løp: Karoline (25) og Martin (22) har testet løypene
Store deler av omtalen er gjengitt nedenfor:

OAs sportsleder Frode Klevrud fikk ideen til konseptet etter at en treningsglad gjeng kalt «Kafteins Corner» hadde gjort det samme som en internkonkurranse. Ian Ditlefsen er for øvrig en av de nevnte «cornere». Det er EQ Timing som har utviklet dette produktet kalt SelfTiming.

Ian+Ditlefsen_EQ_foto_ Tommy_Gullord_OA (1080x717).jpg
Ian Ditlefsen og EQ Timing er OAs samarbeidspartner i konkurransekonseptet som er klart fra tirsdag 21. april. (Foto: Tommy Gullord)

– Jeg håper dette faller i smak. Folk kan løpe eller sykle så mange ganger de vil, og du bestemmer sjøl om du vil notere tida. Konkurransen ser vi for oss vil vare til ut mai, sier Klevrud.

Testet løypene

Søsknene Karoline og Martin Røste Omdahl stilte sporty opp og syklet både Kapprunden og løp 5-kilometeren i helga.

– Det var tungt, men artig. Jeg håper mange er sultne på å konkurrere mot andre, sa Martin etter 28 kilometer på sykkel og 5 kilometer løping med ei lita pause mellom.

Karoline Røste Omdahl i full fart langs den 28 kilometer lange sykkeltraseen rundt om Kapphøgda.

Karoline_Røste_Omdahl_foto_Tommy_Gullord_OA (1080x717).jpg
Karoline Røste Omdahl i full fart langs den 28 kilometer lange sykkeltraseen rundt om Kapphøgda. (Foto: Tommy Gullord)

22-åringen fra Ihle er en meget habil terrengsyklist og brukte bare drøye 44 minutter på syklinga. Karoline brukte litt over 56 minutter, mens de to noterte henholdsvis 20.50 og 30.05 på 5-kilometeren.

– Joggeskoene har vel ingen av oss brukt på i hvert fall et halvt år. Vi er nok begge mest komfortable med å sykle, forsikrer storesøster Karoline.

Satser på maraton

Det er ikke så rart. Sjøl har hun trappet litt ned etter at hun begynte i jobb som konstruktør på Moelven Limtre, mens Martin satser for fullt.

– Jeg har vært to ganger og konkurrert i Spania i vinter. Først Costa Blanca Bike Race, et parritt der jeg syklet sammen med Vidar Mehl. Så et seks etappers ritt i Andalucia med «maaange» høydemeter. Det er ikke helt min styrke, men jeg er godt fornøyd med 41. plass med flere av verdens beste terrengsyklister på plass, sier 22-åringen.

Martin_Røste_Omdahl_foto_Tommy_Gullord_OA (850x1280).jpg
Martin Røste Omdahl brukte drøye 20 minutter da han testet 5-kilometeren i helga. Foto: Tommy Gullord

I fjor ble han nummer fem i NM, ti i Grenserittet og tolv i Birken. Målet er å stabilisere seg blant de beste på maraton terrengritt.

– Det var i hvert fall motiverende å se at det ikke var altfor langt opp til de aller beste i Spania, forsikrer Martin Røste Omdahl.

Som individuell idrettsutøver kan han trene tilnærmet normalt, og 22-åringen har også i likhet med mange andre slengt seg på bølgen med «fiktive» ritt der han konkurrerer med andre.

– Der får jeg absolutt matchet meg. Dette er noe som har tatt helt av, sier han.