Det var litt vind i mot på "transportstrekket" på grusvegen før den virkelige bratta, men ellers tørre og gode løpsforhold da 7 jenter og 9 gutter i alderen 10 til 51 år testet seg i den 2,5 km lange løypa med 150 høydemeter.

Begge vinnere, Østen Midtsundstad og Marit Haslie, presterte løp som kommer høyt opp på statistikken over alle tider. 15-åringen fra Våler løp med 10:37 seg opp til 9. plass på rankingen og hadde 4. beste tid av en 15-åring i testen som har blitt registrert siden 2016.

Marit Haslie var med 11:52 sju sekunder fra rekorden til Karoline Grøtting, som forøvig ble satt i duell med Marit for tre år siden.

Samleside for Stavåsbratta Opp med reportasjer, resultater og bilder fra alle de 27 utgavene av testen