Marianne Røhme (53) er daglig leder i Kondis og ansvarlig redaktør for bladet  og nettsiden. Hun er utdannet sivilagronom fra Norges miljø- og biovitenskaplige universitet og journalist fra Høgskolen i Oslo. I tillegg har hun bygd på med økonomi og medielederutdannelse. Hun kommer fra stillingen som ansvarlig redaktør for to tidsskrifter i Tun Media. Marianne er en ivrig kondisjonsutøver. Liker best løping, men er også å finne i skiløypa på vinteren eller på sykkelen om sommeren.


Vignett-kondiskommentaren.jpg

"Vi vil ha flere verdensmestere, og de skapes heller gjennom motivasjon enn demotivasjon"


Vi har kanskje ikke trent og slitt slik som Karsten Warholm. Vi har heller ikke forsaket noe særlig for å ta del i medaljen, men likevel; når en nordmann eller –kvinne henter heder og ære på denne måten (etter 1.03), ja, da tar vi litt del i den alle sammen.

Etter løpet skulle familie, kjæreste og trener takkes, og det ble spurt om hvem som hadde mest ære for prestasjonen han hadde oppnådd. På TV-overføring fra Ulsteinvik kunne vi høre at det var Dimna Idrettslag, alle folkene i idrettslaget og miljøet i Ulsteinvik som hadde lagt grunnlaget. Vi fikk også høre om en idrettsmann som hadde vært svært heldige med genene han hadde fått utlevert.

Karsten var ikke helt uenig, men han mente også at det at han var en av de unge rekruttene som Friidrettsforbundet ville satse på, var en viktig grunn til at han hadde blitt så god som han hadde blitt. Det hadde gitt han masse motivasjon til å trene og yte sitt beste.

Det er så utrolig godt å høre slike positive historier om motivasjon og treningsiver. Noe som står i sterk kontrast til skuffelsen Tom Erling Kårbø må ha kjent på da han ble invitert av Det internasjonale friidrettsforbundet (IAAF) til å løpe 3000 meter hinder VM, mens Norges Friidrettsforbund takket nei på hans vegne. Tom Erling hadde ikke klart det opprinnelige VM-kravet, men IAAF ville gjerne at han skulle stille for å få tilstrekkelig antall deltakere på startstreken under VM.

Etter vrakingen kunne ikke Tom Erlings klubb gjennom mange år, Stord IL, skjule skuffelsen. På klubbens Facebook-side skriver de:

«Da har vi fått den kjipeste beskjeden vi kunne fått. Tom Erling Kårbø har fått invitasjon fra IAAF (det internasjonale friidrettsforbundet) til å delta i friidretts VM i London i starten av august. Dessverre har Det norske friidrettsforbundet valgt å takke nei fordi Tom akkurat ikke har oppnådd kvalifiseringskravet, et krav Tom har vist ved flere tilfeller at han er god for med blant annet pers på 5000 m og 3000 m flatt den siste uken. Diskoskasteren Sven Martin Skagestad har heller ikke oppnådd kvalifiseringskravet, men friidrettsforbundet valgte å takke ja til hans invitasjon, noe som gjør avgjørelsen enda kjipere.»

Jeg skulle ønske vi fra friidrettsforbundets side kunne få flere gladhistorier i framtida, og færre tilfeller av skuffelser og demotiverende beslutninger. Det er kanskje å håpe på for mye. Nylig gikk iallfall friidrettsforbundet ut og varslet at kravene for å kunne delta i mesterskap skulle bli enda strengere enn det de har vært så langt.

Nå skal det satses på å spisse toppen, forteller toppidrettssjef Håvard Tjørhom i Norges friidrettsforbund til nrk.no. En svært skuffende uttalelse for alle som nå hadde håpt på mer bredde i toppen, og på Facebook går debatten for fullt.

Med de norske prestasjonene i VM, med blant annet gull til Karsten Warholm og bronse til Filip Ingebrigtsen, er norsk friidrett inne i en god strøm som bør gi mer sponsorpenger i kassa. Mange hadde nok ønsket at det kunne betyr mer romslighet fra forbundet og som kunne gitt økt motivasjon hos utøverne. Vi vil ha flere verdensmestere, og de skapes heller gjennom motivasjon enn demotivasjon. 
 

Linker:

Finalen i VM med vinnerintervju (etter 1.03)

Reaksjonene fra bestefar Ulsteinvik

Tom Erling Kårbø ble invitert til VM - Friidrettsforbundet takka nei

Stord friidrett på Facebook

Varsler strengere EM-krav: – Må vise at de har noe der å gjøre

Facebook: Norsk mellom- og langdistanse (friidrett). (lukket gruppe, må meldes inn)