Kondis1607_350.jpgAstrid Øyre Slind var med sin ellevteplass beste norske kvinne i Ski Classics sammenlagt sist vinter. Nå føler hun at formen er mye bedre enn det den var til samme tid i fjor, og hun håper derfor at hun vil klatre flere hakk oppover på resultatlistene. 

Kondis har møtt Astrid Øyre Slind på hennes heimebane på Oppdal, og hun forteller om både oppveksten, livet i den spreke søskenflokken og hvordan hun trener for å nå de høye måla hun har satt seg. Det langsiktige hovedmålet er å vinne Vasaloppet. 

Treningstips fra øverste hylle får vi også fra Johan Flodin som er trener for det norske rolandslaget. Fra Rio-OL kunne utøverne hans reise heim med to bronsemedaljer, og treneren forteller åpent om hvordan både Olaf Tufte og de andre eliteroerne har trent for å kunne prestere på dette nivået. 

Marius Vedvik har etter en tung vinter og vår prega av en lei kneskade kommet utrolig sterkt tilbake og på kort tid blitt norsk mester på 5000 m, halvmaraton og maraton. Kondis tok en prat med han etter at det siste NM-gullet var sikra - i Oslo Maraton. Gular-løperen forteller både om hvordan han opplevde maratondebuten og hva som er planene framover. 

Vi har også intervjua dama som ble nummer to i både NM motbakkeløp og norgescupen i motbakkeløp, Anita Iversen Lilleskare. Hun starta med mer seriøs løpstrening relativt seint i livet, men har latt seg inspirere av Kirsten Marathon Melkevik, og nå er hun på full fart framover og oppover i en alder av 38 år. I bladet får vi vite hvordan hun i samråd med trener Jan Fjærestad legger opp treningen. 

Tvillingene Tobias og Anders Johannessen satser for fullt fra ung alder av. De er bare 17 år gamle, men har allerede i mange år leika og trent så mye på sykkelen at de hevder seg både her heime og i internasjonale konkurranser i terrengsykling.  

På treningssidene kommer del 2 av Laila Kvelis serie for dem som ønsker å forberede seg godt for vinterens turrenn. Hvordan kan en legge opp treninga best gjennom mørke og ofte våte høstdager? 

Kostholdsstoff får vi gjennom Ane Korsvolds artikkel om trening og inntak av antioksidanter. Flere undersøkelser tyder på at de som inntar tilskudd av antioksidanter får dårligere utbytte av treninga enn de som nøyer seg med et vanlig kosthold. Stemmer det, og hva kan i tilfelle grunnen være?  

Kondis har testa tøy for både stisykling og sykling til og fra jobb. Hvordan kan en kle seg funksjonelt og slik at en blir godt sett nå som dagene blir stadig kortere? Suuntos nye multisportklokke, Spartan Ultra, blir satt under lupen, og vi kan allerede her røpe at Kondis' anmelder har kritiske punkt å anføre. 

I bladet finner vi også bildesterke reportasjer fra både inn- og utland, og i tillegg kommer masse småstoff, faste spalter og overraskelser. Ekspertpanelet svarer på det leserne måtte lure på, og det er bare å sende inn ditt spørsmål til en av ekspertene på e-post til Kondis og få svar i neste nummer av bladet.

Leserne inviteres også til å sende inn sitt fotoblinkskudd. Kanskje vil det komme på trykk over to sider i det faste oppslaget "Kondis-bildet". Finn det gode motivet, still inn kameraet og send bildet til
Kondis

I alt inneholder Kondis nr. 7 hele 80 sider med flotte bilder og inspirerende lesestoff. Er du ikke allerede medlem, så har du en god grunn til å bli det! De som er medlem, kan også lese årets Kondis-utgaver i digital utgave fra MIN SIDE på kondis.no

I år vil Kondis også være å få kjøpt i Narvesen, og ca. ei uke etter at medlemmene har fått det i posten, vil det legges ut for salg i et utvalg kiosker. 

Meld deg inn i Kondis og få ti årlige nummer av bladet pluss mange andre medlemsfordeler!


Kondis1607_640.jpgAstrid Øyre Slind trener flittig på barmark mens hun venter på snøen. (Foto: Marianne Røhme)