Challenge40 er et postløp for 2-mannslag i variert terreng ved Fetsund. I området venter 40 poster med ulik poengverdi - og noen tilbyr spesielle utfordringer. 4 timer står til rådighet for å ta så mange poster og poeng som mulig. Du kan sykle eller løpe, men alle har bruk for sykkel på store deler av løypa.

 

rappelering.jpg

Challenge40 er et arrangement for en aktiv bredde. Her stiller lag med både elite og mosjonister. Noen er med for å vinne, mens andre vinner ved å være med. Du må kunne bruke kart, og noen av utfordringene blir å velge poster med samlet høy poengverdi og ta dem i en gunstig rekkefølge.

orientering.jpg

Challenge40 har innlagt noen kreative poster. På disse postene må du løse spesielle oppgaver, men ikke vanskeligere enn at alle kan klare det. Bare én på laget behøver å gjennomføre den kreative delen. Eksempler på kreative poster kan være: Klatring, padling, balansering. Alt nødvendig utstyr vil finnes på postene og flere av de kreative postene er bemannet.

ch2014_padling.jpg

Årets startfelt er større enn noen sinne og hele 150 par er klare for 4 timer med utfordringer, slit og moro i området rundt Fetsund. I herreklassen finner vi balnt annet den doble olympiskemester i roing: Olaf Tufte på startstreken. Han stiller sammen med Tommy Jensen, som nylig ble nr 3 i nordisk mesterskap på landeveissykkel for aldersklasser. Hvis disse får kontroll på kartlesningen og finner frem til de fleste av de 40 postene kan dette bli en farlig utfordrer for de fleste av de startende.

Challenge 40