Jannecke Weeden vil være til stede for å snakke om hvordan trening hjelper henne for å takle sin panikkangst, og fremme viktigheten av fysisk aktivitet for psykisk helse. Hun vil også løpe «3 for alle»-distansen.

- Vi er veldig stolte av å ha med oss Jannecke Weeden for å fremme hvor viktig fysisk aktivitet er for psyken vår. Det er så mange helsebringende gevinster ved å være i aktivitet, og små grep kan gjøre stor nytte, sier May Britt Dørum-Persen, daglig leder i Sportsklubben Vidar.

På OsloMila får vi også høre fra personer som har vært gjennom lange sykdomsperioder, og som har brukt aktivitet for å komme tilbake til hverdagen, gjennom samarbeid med Stiftelsen Organdonasjon og Aktiv mot kreft.

«3 for alle» flyttet fra Oslo Maraton

OsloMila har overtatt distansen «3 for alle», som tidligere har vært arrangert under BMW Oslo Maraton. Målet bak «3 for alle» har de siste årene vært å sette fokus på aktivitet for alle og effekten av trening for både fysisk og psykisk helse. Dette ønsker vi å videreføre og tar med oss det gode samarbeidet BMW Oslo Maraton har hatt med Oslo Universitetssykehus og avdeling for fysisk og psykisk helse. Sammen ønsker vi å spre kunnskap og aktivitetsglede.

Et løp for hele familien

Med på laget er også Right to Play, som stiller med et eget aktivitetsområde for barna, og gjør OsloMila til et arrangement for hele familien. Det inviteres til en dag full av aktivitetsglede med distansene “3 for alle” og 10 km gjennom Frognerparken. I tillegg til programmet på scenen vil det være sport- og helserelevante stands og food trucks på Skøyen skole. Det er bare å nyte en hyggelig aktivitetsdag for hele familien, med lavterskel i fokus. OsloMila er for alle, også de som vil utfordre seg selv!

- Vi håper vi kan lage en dag som motiverer enda flere til å løpe og at vi kan bidra til å senke terskelen for aktivitet. Å løpe er for alle, man må bare finne sin form, sier daglig leder i SK Vidar, May Britt Dørum-Persen.

OsloMila er arrangert av Sportsklubben Vidar og gjengen i Oslo Maraton AS
.

Program_2018-05-23_14-07-38.png

løypekart-oslomila-10km-640.png