Stavangers største årlige mosjonsløp, 3-Sjøersløpet, arrangeres i år lørdag 9. november, litt senere enn vanlig, men med samme store deltageroppslutning.

- 3-Sjøersløpet blir i år avviklet andre lørdag i november, og ikke første som vi normalt sett sverger til. Dette ble gjort for å beholde Forum Expo, en stor messehall, som oppholdssted før og etter løpet, forteller løpsleder Johannes Økland i GTI Friidrett.

Fot_Tonja_Hjøllo.jpgFra den flotte løpstraséen.  Foto fra fjorårets halvmaraton-NM som da var lagt inn i 3-Sjøersløpet. (Foto: Tonja Hjøllo)

Løpet arrangeres for 14. gang. Påmeldingen til løpet har i år vært svært påvirket av Ryfastløpet den 5 oktober, forteller Økland. 

- Ryfastløpet har satt en ny standard for deltakelse i Stavanger med sine 7300 påmeldte på halvmaraton. Således har påmeldingen til 3-Sjøersløpet vært på et lavt nivå helt til Ryfastløpet var ferdig løpt. Men i etterkant av det løpet, har påmeldingen vært bedre enn noen gang før. Så bra, at vi har blitt tatt på senga når det gjaldt hvor mange som ville bli med. Resultatet var at vi ble fulltegnet, sier en førnøyd Johannes Økland.

Arrangøren fikk ordnet med 300 ekstra plasser (og medaljer). Disse fyker nå ut, og det ser ut for at siste startnummer selges til helga. I øyeblikker (torsdag ettermiddag 31. oktober) er 2311 løpere påmeldt, det betyr at der er 189 ledige plasser.

- Vi ønsker både nye og gamle deltakere velkommen, og de kan se fram til et høstløp i flotte omgivelser, god stemning i løypa, dyktige fartsholdere, og herlig lapsskaus inne i hallen, avslutter Økland - som ikke bare er løpsleder for 3-Sjøersløpet, men også for Stavangers nest største årlige løpsfest, Stavanger Marathon.

PÅMELDING
Løpets hjemmeside
Facebook

Deltagerrekorden I 3-Sjøersløpet er fra 2015, med 2565 fullførende 
I fjorårets løp - som også var NM halvmaraton - var det 2746 påmeldte, av disse ble 2365 registrert i mål.
2018: Runa Falch og Senay Fissehatsion vant halvmaraton-NM
2017: Dobbelt Skjalg i 3-sjøersløpet hvor nesten 2000 fullførte
 

Teten_Foto_Oddvar_Johnsen.jpg
Tetfeltet i fjorårets løp. (Foto:Oddvar Johnsen)