Det er mange som satte påskeegget i halsen da de fikk vite i går at Löplabbets PåskeHareMaraton 27. mars 2018 er avlyst. - Årsaken til at PåskeHareMaraton ikke blir arrangert er rett og slett sykdom og derav manglende arrangørkapasitet. Det er trist, men ingenting å gjøre med nå. Löplabbet kommer sterkere tilbake senere som løpsarrangør, skriver løpsleder Geir Frykholm på løpets facebookside.

Det populære sosiale maratonløpet startet med 15 deltagere i 2012, har økt deltagelsen for hvert år, og hadde i fjor hele 137 påmeldte og 107 fullførende på løpet mellom Löplabbets butikker i Ski og Sandvika - altså motsatt vei av det enda strørre Löplabbets Ribbemaraton.

2017:  Rekorddeltagelse i solfylt PåskeHareMaraton

Oppdatert 21.02.: Se info om uoffisiell PåskehareMaraton 2018 nederst i denne saken
 

Utsikten_fra_Kielferja_til_Danskebåten_AZ3T6536.jpg
Denne utsikten fra Ekeberg får man ikke på maratonløpet i påsken 2018, men forhåpentligvis på Ribbemaraton i romjula da man løper motsatt vei. (Foto: Kjell Vigestad)
 

Men fortvil ikke: KickMaster Påskemaraton arrangeres 2. april
I Drammen arrangeres jo KickMaster Påskemaraton seks dager senere: 2. påskedag 2. april. Løpet arrangeres for 14. gang med både maraton og halvmaraton på programmet.

Deltagelsen svinger med vær og værprognoser, og deltagerrekorden er fra godværspåsken i 2015 med 199 fullførende på de to distansene. Men det var mange også i fjor med  55 deltagere på maraton og 113 på halvmaraton.

2017: 168 fullførte Påskemaraton - Steinsvik og Lie raskest

Påskemaraton går i en flat rundløype med ca 5 km grus og 6 km asfalt. Runden er kontrollmålt av Kondis løypemåler til 10,550 km. Det gir fire 4 runder på maraton og to runder på 1halvmararaton.

- Jeg anbefaler å melde seg på innen tidsfristen. Det er alltid mange etteranmeldinger, og det er flere av de som ikke rekker starten hvert år, sier kickmaster Tom-Rune Bertelsen.

Info på kondis' terminliste
Påmelding (RaceTracker)
Påmeldte

Even.jpg
Det er halvparten flotte turveier på grus og resten på asfalt i Påskemaraton. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)

 

Aternativ PåskehareMaraton

Andras Gossner har invitert til en uoffisiell PåskeHareMaraton, så for de som er mer opptatt av den sosiale turen enn av konkurransen har likevel et alternativ 27. mars:

#uoff PåskeHareMaraton 2018

Påsken har tradisjon for mange og om mye, dette arrangementet handler om sosial langtur. Med løpesko, ofte i solskinn. Fra Ski til Sandvika. Arrangør har alltid vært Löplabbet i Sandvika v. butikksjef Geir Frykholm. Jeg er ikke blitt spurt om å ta over stafettpinnen, men da det i år ikke blir en offisiell PåskeHareMaraton så griper jeg sjansen og inviterer til en kopi. Langtur på 42195meter. Uten drikkestasjoner, uten rabatter i sjappa og uten primusmotor Frykholm:( 

• håper så mange som mulig blir med
• ber om solskinn 
• ber om latter, smil og masse skravlings underveis 

De som har noen kroner tar med så kjøper vi boller & brus på benserne underveis!