Løpet inngår i Vikadagene som arrangeres helgen 28-29. august, og er et minneløp etter Peder Nedregård som var en ivrig friluftsmann og dugnadshjelper gjennom mange år i bygda Spjelkavik. 

Starten av løpet går langs foten av Spjelkavikfjellet på sørsiden av Spjelkavik Ungdomskole. Ved siden av parkeringen ved Turheisa, begynner motbakken, og mål er oppe ved endestasjonen for Turheisa, ved Høgelia. Løypen er ca 2,5 km lang og måler rundt 200 høydemeter.

I fjor vant Janne Vatnaland kvinneklassen på tiden 16.53. Herreklassen ble vunnet av Jonas Gardien med tiden 15.17. I 2019 deltok 51 løpere på tid, men mosjonsklassen hadde flest deltakere.

Alle som er med på Pederløpet blir med på trekning av mange flotte gavepremier. Påmelding kan du gjøre her.

Startnummer kan hentes på Myrstad Mathus fra kl. 10.00 løpsdagen. Konkurranseklassen starter kl. 12.00. Premieutdeling foregår i startsonen kl. 14.00. Yr.no melder om bra vær for lørdag, men litt regn ut på dagen, etter at løpet er ferdig. Markedet som skulle vært arrangert under Vikadagene er avlyst p.p.a. koronasituasjonen.

Les reportasje fra Pederløpet 2019

Info om Vikadagene

Vikadagene på Facebook

Forehand_PremieutdelingFra premieutdelingen for Pederløpet i Spjelkavik sentrum august 2019

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957