Det har vært en fantasisk sesong for Sørdalskarusellen 2018, der det har vært deltakerrekord i 9 av de 10 løpene som inngår i karusellen. Løpeinteressen i Lillehammerområdet har ikke vært så stor siden Olympic Day Run før OL i 1994. I snitt har det vært 257 deltakere i hvert av løpene.

Løpene i Sørdalskarusellen arrangeres Litrim i samarbeide med lokale bedriftidrettslag. Under premieutdelingen var Gunn Monika Husom fra Hedmark og Oppland Bedriftsidrettskrets til stede, hun takket for den innsatsen Litrim gjør for idretten i distriktet, og overrakte blomster til styreleder Finn Olsen i Litrim.

En meget fyldig resultatliste fra årets sesong i Sørdalskarusellen i pdf-format kan leses her

01 0_MG_1562.jpgMille Marie Storlien og Julie Jeistad (til høyre) delte klasseseieren i klasse kvinner 12 - 15 år. Her får de sine velfortjente krus med bilde av seg selv fra ett av løpene i premie av Jørn Breili, styremedlem i Litrim.

02 0_MG_1582.jpgAlle 42 løperne som har fullført alle 10 løpene i årets Sørdalskarusell fikk et innrammet bilde av seg selv i premie, - et bilde tatt i ett av årets løp. Her får Åge Ludviksen sitt blde av Jannike Berg Leonhardsen, styremedlem i Litrim.

03 00_MG_1635.jpgBente Størmer Steira og Simen Næss Berge har begge fullført alle løpene i Sørdalskarusellen 2018, og hadde best sammenlagt tid for alle løpene for henholdsvis kvinner og menn. Begge to fikk premie for denne bragden av Finn Olsen, styreleder i Litrim.

04 00_MG_1620.jpgJon Krogsveen har fullført Sørdalskarusellen 25 ganger, og fikk sitt flotte glassfat for denne innsatsen.

05 0_MG_1609.jpgLøpere som har fullført Sørdalskarusellen 5 ganger fikk bronsemedaljer rundt halsen. Her ser vi fra venstre Marianne Øvstehage, Anne Størmer Steira, Ole Amund Øvstehage og Ingebjørg Wikstrøm. Medaljene deles ut av IvarHjelmseth. Det ble også delt ut sølvmedaljer til to deltakere som har fullført karusellen 10 ganger og gullmedalje til to deltakere som har fullført 15 ganger

09 0_MG_1638.jpgDet deles også ut en egen pris til årets trimmer i Sørdalskarusellen, som er innstiftet av Trofé a/s. Prisen deles ut etter en skjønnsmessig vurdering av en jury på tre personer. Årets pris gikk til Juni Stavne fra Lillehammer Tannhelse, med følgende begrunnelse fra juryen: "Fra å hate å jogge til å delta i alle løp i Sørdalskarusellen gjør henne til en verdig vinner. Hun deltok for første gang i fjor, noe som ga henne så mye glede at løping nå har blitt en stor del av hennes hverdag. Hun er også den som hver tirsdag før et løp i karusellen motiverer og tar ansvar for å melde på oss fra Lillehammer Tannhelse."

Morten Thorsrud i Trofé delte ut prisen.

10 0_MG_1538.jpgPosten BIL på Lillehammer har vært en god støttespiller til Litrim til å arrangere Sørdalskarusellen i alle 37 årene. Nå blir Posten BIL på Lillehammer lagt ned, og årets sesong var den siste der Posten BIL sto som arrangør av ett av løpene i karusellen. Finn Olsen, styreleder i Litrim, takket for samarbeidet og overrakte blomster til Einar Haugen - en av ildsjelene i Posten BIL. Einar Haugen har selv fullført Sørdalskarusellen 28 ganger.

11 0_MG_1536.jpgDet var meget god stemning under premieutdelingen, der deltakerne studerte en omfattende resultatliste på hele 16 sider. 150 deltakere har fullført minst 6 av de 10 løpene, som må til for å ha fullført karusellen, og de fikk et vinglass med gravert logo og årstall i premie.

13 2_MG_1519.jpgEt meget aktivt Litrim-styre har vært en forutsetning for den omfattende aktiviteten i årets Sørdalskarusellen, noe de frammøtte satte stor pris med spontan aplaus under presentasjonen. Til tross for at flere av løypene måtte legges om på grunn av byggeaktiviteter, har det meste gått på skinner.

Fra venstre Ivar Hjelmseth, Jannike Berg Leonhardsen, Jørn Breili, Bente Hamnes og Finn Olsen. Disse fem er allerde i gang med å planlegge den 38. Sørdalskarusellen i 2019.