Norge stilte ikke med utøvere i verken U20-klassen for kvinner eller noen av de to U23-klassene. Men for løpsinteresserte var det særlig spennende å følge U23-klassen for kvinner der verdensstjernen Konstanze Klosterhalfen møtte sin tyske rival Alina Reh. Klosterhalfen har hittil vært den klart beste av de to og stod med to strake gull fra U20-klassen i EM terrengløp, men tidligere i høst hadde hun blitt slått av Reh i et terrengløp på tungt underlag.

Nå tok de to tyske favorittene teten så å si med det samme. Bare britiske Jessica Judd fulgte med sånn noenlunde, men havna ganske snart i det store rommet mellom tyskerne og hovedfeltet. Reh og Klosterhalfen skifta på å dra, men vi fikk et forvarsel om hva som ville skje underveis da Reh fikk ei luke, som riktignok ble tetta ganske fort av Klosterhalfen. Men da de nærma seg mål og Reh igjen økte farten, klarte ikke Klosterhalfen å henge på. Reh kunne juble for seieren, mens jenta som har løpt under 2 blank på 800 m, 4 blank på 1500 m, 8.30 på 3000 m og 15 blank på 5000 m, måtte nøye seg med sølv.

Jessica Judd tok bronsen, og gledelig nok var det to nordiske løpere inne blant de sju beste. Svenske Isabelle Brauer ble nummer seks og danske Anna Emilie Møller nummer sju. Avstanden fram til den tyske duoen var imidlertid på ca. 50 sekunder.

Storbritannia vant lagkonkurransen foran Tyskland og Tyrkia. Sverige ble nummer fire og Danmark nummer sju.

Dobbelt fransk i U23-klassen for menn

I herrenes U23-klasse var det mange som holdt italienske Yemaneberhan Crippa som den store favoritten. Det så også ut til å gå hans vei da han fikk ei god luke ut på sisterunden. Men mot slutten kom to franskmenn bakfra i stor fart, og til slutt ble det dobbeltseier til Jimmy Gressier og Hugo Hay. Det mangla også fint lite på at Crippa ble tatt igjen av en tredje franskmann, Emmanuel Roudolff, som ble nummer fire.

Dermed ble det suveren seier til franskmennene i lagkonkurransen, foran Belgia og Storbritannia. Danmark var eneste nordiske land som stilte lag, og de ble nummer 11 av 16 land med lagresultat.

Individuelt imponerte finske Topi Raitanen med en sjuendeplass. Han var ikke mer enn 5 sekunder bak bronseplassen.

Britisk seier individuelt og for lag i U20-klassen
Harriet Knowles Jones malte konkurrentene i sønder i jentenes juniorklasse. Til slutt vant hun med 11 sekunders margin til ungarske Lilli Anna Toth og 15 sekunder til tyske Miriam Dattke. Knowles Jones har tidligere tatt både sølv og bronse i juniorklassen i EM terrengløp, og med seieren i dag gjorde hun medaljesamlingen sin komplett.

- Jeg har jobba hardt for denne tittelen hele sesongen. Det var mitt siste terrengløps-EM som junior, og dermed ville jeg veldig gjerne ta gullet. Jeg var så fornøyd på målstreken at jeg skrek "jeg klarte det". Og like etterpå kunne jeg klemme min mor som feira med meg, fortalte Knowles-Jones til Det europeiske friidrettsforbundet

Danske Alberte Kjær Pedersen løp meget bra og ble nummer åtte, 21 sekunder bak vinneren. Kjær vant nordisk mesterskap, og da var hun ikke mer enn 11 sekunder foran Ingvild Myking som både hadde falt og fått tråkka av seg skoen. Det burde vise at også Ingvild Myking kunne hatt gode sjanser til en topp ti-plassering i EM dersom hun hadde blitt tatt ut.