- Det går mot påmeldingsrekord og trolig også deltakerrekord, forteller en entusiastisk løpsleder for Nordmarka Skogsmaraton, Håkon Høst til Kondis. Særlig er han glad for at den nye halvmaratondistansen har slått så godt an. 

- Fordelingen er interessant. Halvmaraton har hele veien hatt rundt 40 prosent av påmeldingene. Men nå har halvmaraton akkurat passert hel. Jeg tror det er realistisk med opp mot 450 på halv, og rundt 400 på hel, forteller Høst som sjøl har fullført Nordmarka Skogsmaraton mange ganger. 

I fjor, da løpet hadde bare helmaraton på menyen, fullførte 494 løpere. Det var en tilbakegang fra 586 for to år siden. Deltakerrekorden med 649 fullførende ble satt i 2013. Nå ser det altså ut til å være klart for ny oppgang.

Og det er ikke bare norske trimmere som liker å løpe langt i skogen. Fra Sugarland i Texas kommer paret Susie Eisenberg-Argo og Dave Comstock for å springe i fredelige Nordmarka. De har løpt Boston Marathon 11 ganger, men etter bombeattentatet i 2013 ble det ikke helt det samme. Susie ble også satt kraftig tilbake da hun ble ramma av kreft, og derfor er gleden ekstra stor når hun nå stiller til start i sitt 80. maratonløp. 

– Jeg er kanskje litt voldsom i vilje og gjennomføring, men jeg håper også jeg kan inspirere andre. Det handler å å bryte alt ned til egne mål i eget liv. Dernest om vilje og å la seg selv kjenne kraften som gjør at man aldri må gi opp. Vi, som lever, må aldri gi opp, forteller den engasjerte og reiseglade dama i et intervju på Skogsmaratons heimeside.

Susie_og_Dave.jpg
Susie og Dave fra Texas i USA gleder seg til å løpe Skogsmaraton i Norge. (Foto: privat) 

299_Nordmarka_Skogsmar_18062016.jpg
Bjørn Kåre Gjerde vant 60-årsklassen og fullførte sitt 397. maratonløp i Skogsmaraton i fjor. Han er en av de 800 som er påmeldt i år. (Foto: Stian Schløsser Møller)

Halvmaratonkart.jpg
Halvmaratonløypa går i likhet med helmaratonløypa stort sett på grusveier og er temmelig kupert.  


Kondis' samleside for Nordmarka Skogsmaraton