Löplabbets Ribbemaraton er ikke som maratonløp flest. Det betegnes som et "sosialmaraton" - og det er da også et svært sosialt arrangement der samvær blant løperne er viktigere enn tiden - i alle fall for flertallet av deltagerne.

Det var rekordmange 172 deltagere i fjor, men løpsleder Geir Frykholm - butikksjef i Löplabbet Sandvika) vil gjerne ha med over 200 maratonløpere i år, selv om det medfører at det kommer til å bli veldig trangt i butikkene i Sandvika og Ski.

På løpets påmeldingsside kan vi blant annet lese:
- Löplabbets Ribbemaraton er julas (eller kanskje årets) hyggeligste løpetur. Det er en offisiell maraton, men den mangler jaget etter personlige rekorder og "andres skalp". Det viktigste er å ha en fin løpetur, bruke den tida vi trenger og bli kjent med nye løpere. Det er viktigere å holde praten gående enn å holde pulsen oppe!
 

Ribbemaraton2016-5.jpg
Løperne følger Kyststien mellom Lysaker og Bygdøy, her like ved Veritasparken. (Foto: Bjørn Hytjanstorp)
 

Hele startkontingenten til Kirkens Bymisjon
Den symbolske startkontingenten (150 kroner) går uavkortet til Kirkens Bymisjon. Løypa er ikke merket - det medfører hvert år noen feilløpinger uten at det blir noe rabalder ut av det, løperne tar tiden selv på turen mellom Löplabbets butikker i Sandvika og Ski, og service underveis er dels basert på det du har med selv, bensinstasjoner og det arrangøren eventuelt rekker å tilrettelegge.

Deltagelesen er begrenset til 250 deltagere, og i skrivende stund er det 143 påmeldte - og altså 107 ledige startplasser.

INFO OG PÅMELDING
PÅMELDTE
FACEBOOK

Fra fjorårets arrangement: Rekordmange (172) fullførte Ribbemaraton Sandvika-Ski

Video fra 2016-løpet (foto: Bjørn Hytjanstorp):

Publisert 27. des. 2016. Først ser dere deltagerne på strandstien ved Vækerø. Deretter rett ved Sportsplassen holdeplass på Bekkelaget (ca. halvveis).
 
 
Løplabbets Ribbemaraton 2016 - S&J Film:


Glimt fra start, mål og underveis (foto: Jacob Jacobsen).