Søndag er det klart for den 8. utgaven av Ribbemaraton. Løpet går fra Sandvika til Ski og arrangeres av Løplabbets sjef i deres butikk i Sandvika, Geir Frykholm, også kjent fra Bislett Ultrafestival, som forrige måned blant.annet arrangerte Norges første 48-timers løp.

Nå blir det atskillige færre timer å løpe på, men nytt av året er at det blir offisiell tidligstart for de som vil slite med å løpe til Ski på seks timer.  Disse kan nå starte allerede kl.09:00.

Det er påmeldt 231 løpere, og hvis 152 fullfører blir det Norges sjette største maraton.

- Jeg oppfordrer imidlertid uansett flest mulig til å starte kl.,10.00, selv om du regner med at det kan gå sakte. Jeg løper som alltid i "baktroppen" og vil bli sur dersom "baktroppen" i år kun består av raske løpere som ikke vil gi meg den kosen, tiden og praten som jeg alltid har fått være med på tidligere, sier Geir Frykholm til kondis.no

- Dette er løpet hvor du ikke skal slå naboen, men bli kjent med henne/han, fortsetter en entusiastisk Frykholm.

Se bilder og les reportasjen fra Ribbemaraton i fjor hvor du bl.a. kan lese debutant  Anita Øys opplevelse.
Ribbemaraton sin facebokside.


Ribbemaraton_2014_garmin_loeype.pngHer er bilde av løypa slik den fremstår på Garmin Connect..Du kan studere løypa nærmer på  Garmin connect-siden til Ulrafrykholm

Om løypetraseen, som IKKE er merket.
- Det er hvert år mange gode innspill og forslag til forandringer på løypa, men mange har nå rukket å bli kjent med denne traseen. Husk å løpe kyststien etter at dere har krysset Lysakerelva Og husk at vi skal innom Vevelstad. Bruk gjerne en time eller to på å studere løypa.

Vi har ingen mulighet til å merke traseen. Skulle du bli i tvil om du har løpt riktig, så løp tilbake til der du tror du gjorde en feil. - Skulle ingen andre hjelpe deg, så kommer jeg helt sist i feltet. Det er kun julenissen som har større skjegg enn meg, så du kan ikke ta feil, informerer Frykholm, som anbefaler debutanter til å henge seg på erfarne ribbemaratonløpere.

Gode tilbud i Løplabbutikken
Både Løplabbutikken i  Sandvika og Ski har gode tilbud denne dagen. I år blir det 25 % rabatt på alt (unntatt klokker og zen-rollere. - Spør om gode tilbud på disse)

Transport av sekk til Løplabbet på Ski
Butikken på Sandvika åpner kl.08:00 og løpsleder Frykholm minner om at alle SKAL REGISTRERE seg før start. Det blir transport av sekk til butikken på Ski. Må du gi deg underveis i løpet, må du likevel til Ski for å hente sekken.



Lise_Lysfjord_Pettersen.jpg
Kaldt men nydelig vintervær. Her er Lise Lysfjord Pettersen ved Sollerudstranda.  Foto: Anita Øy

Hjemmebakte boller på Ski
Med 42 km innabords burde sjøl en ribbesprengt mage kunne sette pris på gode boller bakt av lokalsjefen på Løplabbet i Ski, Hanne.

Service underveis
Hanne har også organisert to følgebiler som vil gi service: 
1) Ved Kielferg
2) På utkikspunktet etter Sjømannsskolen
3) På Hauketo stasjon
4) Ved Greverud Senter

Disse vil by på cola og kjeks

Ikke så kaldt som i fjor 
Mens det i fjor var kaldere enn minus 10, er det i år spådd rundt to minusgrader ifølge yr.no og 0,1 til 0,9 mm nedbør med det meste før kl.12:00

Tidtaking
Tid registrerer en sjøl, og alle som oppgir tiden en har brukt på løypa, kommer med på resultatlista.

Ribbemaraton2014_Femtett (640x385).jpgGodt kledd.  Foto: Olav Engen 

Ribbemaraton2014_Vera (640x481).jpg
Superveteran Vera Nystad hadde reist fra Søgne for å løpe Ribbemaraton og for å få Kondisutmerkelsen for 100 fullførte maratonløp. Kondisutmerkelser bestiller du i Kondisbutikken.