I januar 1989, for drøyt 33 år siden, løp Harald Ødegård fra Raumnes & Årnes IL inn til ny norsk rekord på 1500 meter innendørs for veteraner i klassen 40-44 år. Dette skjedde på Ekeberg i Oslo. Siden den gangen på slutten av 80-tallet har rekorden vært urørt. Inntil denne helgen. 

Les ogsåNM-vinner Robert Hisdal deler sin treningsoppskrift
 

Robert Hisdal senket 33 år gammel rekord

Den 44 år gamle løperen fra Straume har vært i god form og løpt godt lenge, men denne vinteren har han endret treningsopplegget sitt en del, og tatt ytterligere steg i retning forbedring. Lørdag ettermiddag løp han inn til sterke 4:10,93 på 1500 meter under NM for veteraner i Grimstad. En solid ny norsk rekord og forbedring med godt over halvannet sekund fra Harald Ødegårds 33 år gamle rekordtid.

robert-hisdal-medalje.jpgRobert Hisdal kan stolt vise fram gullmedaljen under NM for veteraner. (Foto: Dag Magne Vedå)

Kondis er selvfølgelig nysgjerrige på treningsopplegget, og spurte om noe var gjort annerledes den siste tiden.
- Jeg har trent litt annerledes denne vinteren ja, bekrefter Hisdal.
- Jeg har økt fra 7 til 10-11 økter i uken. Jeg vil også trekke fram at jeg trener alle øktene kontrollert, og det har kroppen min respondert bra på. Jeg har fire terskeløkter i uken, og har et snitt på 138 kilometer i uken, forteller han.

Hvordan kan du fortsatt ha såpass gode fartsressurser?
- Som ung hadde jeg 1:52 på 800 meter og 3:53 på 1500 meter. Jeg må si at jeg har vært usedvanlig heldig som har klart å bevare mye av farten i kroppen. Resultatet i NM denne helgen ble oppnådd uten en eneste spesifikk mellomdistanse intervalltrening. Jeg har kun kjørt økter som ligger på en fart som tilsvarer 3:30 per kilometer og oppover. Under rekordløpet nå var vel kilometerfarten 2:47. Så svaret på spørsmålet må nesten være at jeg har hatt flaks, sier Hisdal.

Hva blir ditt neste store mål?
- Nå ser jeg frem mot europamesterskapet for menn 40-44 år i Grosetto i Italia i mai. Der skal jeg løpe 10 kilometer og halvmaraton. Jeg drømmer om å senkene persene mine på henholdsvis 32:22 og 1:11:41, samt oppnå best mulig plassering, svarer Hisdal.


NM-premiepall.jpgPremiepallen fra NM. (Foto: Dag Magne Vedå)
 

Mange gode prestasjoner

Robert Hisdal har som nevnt løpt mange gode løp den siste tiden. For bare en uke siden deltok han på 10 kilometer i tunnelløpet i Bergen, og kom i mål på 33:05. Det holdt godt til seier i klasse 40-44 år, men også til en sterk 4. plass totalt i løpet. Tidligere i år stilte han opp i Santa Pola Halvmaraton, og løp på fantastiske 1:11:41! Sistnevnte løp var en enda større prestasjon enn det ser ut på papiret. Tre uker før løpet fikk han Korona og sleit med store pusteproblemer. 

Robert Hisdal - Santa Pola.jpgRobert Hisdal på vei mot en svært god tid i Santa Pola Halvmaraton i januar 2022. (Foto: Hisdals Instagramkonto)

Robert Hisdal 10 km Fana.jpg10 kilometer i den nye tunnelen mellom Bergen, Os og flyplassen er unnagjort. (Foto: Hisdals Instagramkonto)

Vi gleder oss til å følge Robert videre i EM om et par måneder!

Les ogsåNM-vinner Robert Hisdal deler sin treningsoppskrift

 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957