Sandnes IL ble allerede i vinter tildelt neste års NM på halvmaraton. Nå er det bestemt at mesterskapet vil bli lagt inn i Sandnesløpet. Arrangøren understreker at dette ikke skal gå utover det brede tilbudet til mosjonistene. 

- Sandnesløpet skal fortsatt være et mosjonsløp som passer alle som liker å løpe. Derfor beholdes de normale distansene, og det blir to gratis barneløp, 1 km, 5 km, 10 km og halvmaraton, forteller Geir Eikeskog i Sandnes Idrettslag til Kondis. 

- Vi så i årets utgave av Sandnesløpet at mange familier stilte til start med både fire og fem, ja faktisk opptil seks familiemedlemmer på forskjellige distanser. Så her vil det bli en god mulighet for tilreisende familier å delta med alle i reisefølget, sier Eikeskog. 

Også i år arrangeres NM halvmaraton i Rogland, på et underlag som stort sett vil være grus. Årets mesterskap er lagt inn i 3-sjøersløpet som går rundt Mosvannet, Stokkavannet og Hålandsvannet i Stavanger. Datoen er lørdag 3. november. 

Årets norske maratonmesterskap er innlagt i Oslo Maraton 15. september, mens neste års maraton-NM også vil finne sted i Rogaland. Det vil bli lagt inn i Stavanger Maraton, 31. august 2019. 

Elise S Molvik har vunnet kvinneklassen de siste to år. Foto: Christer Tysdal.
I år vil NM halvmaraton gå i Stavanger, innlagt i 3-sjøersløpet. (Foto: Christer Tysdal)