Kystløpet sin 12. utgave fikk en gledelig oppgang i antall deltagere. Hele 206 løpere fullførte det 11 km lange kuperte løpet som går like utenfor Egersund sentrum. Løperene hadde perfekte forhold med null vind og 10-12 grader i lufta.

Det var en fin ramme rundt Egersund IK friidretts' største arrangement og løperne fikk som vanlig god bevertning etter fullført løp i form av gratis kaker og brus. Overskuddet etter løpet går også til et veldedig arrangement som denne gang er Eiger FK sitt handicap-lag i fotball.

Sara Aarseth hadde få problemer med å vinne kvinneklassen og seiret med god margin foran de tidligere toppsyklistene Lene Byberg og Hege Linn Eie Vatnaland..

I herreklassen seiret Torstein Tengsareid med noen sekunders margin på det nye stortalentet Alf Ante Idland Tornensis fra Ålgård. Tredjeplassen gikk til arrangørklubbens Salim Haroun.

Den som kanskje imponerte aller mest var Arne Nodland fra Egersund. Arne gjorde comback i Kystløpet etter den alvolrige skaden han fikk få uker før 10-årsjubileet i 2016. Arne ble lam over natten. Etter to år med sykehusopphold og iherdig opptrening fullførte han Kystløpet i dag med spesiallaget sykkel.

RESULTATER

KYSTLØPET sin facebook side med mange flere bilder.

Flere bilder kommer i løpet av søndagen.

Starten har gått og Torstein Tengsareid tar teten i den første bakken.  Foto: Egil Mong.

Arne Nodland fullfører sitt tiende Kystløp med hjelp av sin yngre bror Kjell T Nodland. En enorm prestasjon med tanke på den alvorlige sykdommen som rammet Arne for to år siden. Foto: Thomas Hetland.

Torstein Tengsareid fra IL Skjalg inn til seier i herreklassen. Foto: Tommy Bentsen.

Alf Ante Idland Tornensis fra Gjesdal IL har hatt en sterk høst. I dag kapret han 2. plassen kun noen få sekunder bak Torstein Tengsareid.  Foto: Tommy Bentsen.

Salim Haroun er tilbake i Egersund IK friidrett etter et år i Bergen og Gular. Salim har et enormt potensial hvis han får trent riktig og kan unngå de mange småskadene. Salim løper inn til en sterk 3. plass få sekunder bak 2. plassen.  Foto: Tommy Bentsen.

Thomas Hetland er arrangør og en av drivkreftene sammen med Kjetil Torgersen av dette flotte løpet. Thomas løper inn til 4. plass og sin beste tid i Kystløpet. Foto: Tommy Bentsen.

Hans Olav Undseth fra GTI friidrett gjør et sterkt løp og forbedrer sin egen tid fra 2016 med 1 minutt.  Foto: Tommy Bentsen.

Lene Byberg (109) og Hege Linn Eie Vatnaland var tilbake i Kystløpet etter barnefødsler. De løp sterkt og kapret 2. og 3. plassen. De har i en årrekke dominert på sykkelritt og det var kjekt å se dem duellere i løypa med joggesko.  Foto: Tommy Bentsen.

Monika Vassbø fra Bjerkreim IL gjør et meget bra løp og kaprer 4. plassen ikke veldig langt bak pallen. Foto: Tommy Bentsen.

Ole Henrik Kråkenes (77) med Ola Tjensvoll (80) i ryggen. I mål var rollene byttet om. Foto: Tommy Bentsen.

Eveigunge Reidar Helland gjør nok et sterkt løp.  Foto: Tommy Bentsen.

Agnar Gjertsen er formann i Dalane sykleklubb som velvillig låner ut telt og annet tutstyr til Kystløpet.  Foto: Tommy Bentsen.

Kristine Os (69) med Karoline Simonsen i ryggen. Foto: Tommy Bentsen.

Kystløpet sine gode hjelpere som deler ut gratis kaker og drikke til slitne løpere etter målgang.  Foto: Egil Mong.