Tough Viking

Tough Viking er Nordens første og største hinderløpsarrangør med løp i Norden og nå også i Paris. Og når man arrangerer så mange løp, er det på sin plass å arrangere seriekonkurranse. Tough Viking kårer derfor Norden og Finlands beste hinderløper. Det er kun de som deltar i eliteheatet som er med i serien. Det deles ut poeng til 1. - 20. plass, der de fire beste resultatene regnes sammen og den med høyest poeng totalt vinner serien. Løpet i Djurgården er obligatorisk, og er det løpet der vinneren for serien avgjøres. Førstepremien er 10.000,- båfr for damer og herrer.

Top 3 herrer, eliteserien:

1. Simon Løvås (NO)

2. Thomas Mikaelsson (SE)

3. Daniel Karlsson (SE)

Nordens beste mannlige hinderløpere i 2016.

To norske kvinner på seriepallen

Hilde Rørvik Nordstrand kom på 1 plass i Djurgården og på 2. plass i Gøteborg. Dette resulterte i en god 2. plass totalt under serien. Mona Strande vant løpet i Oslo, kom på 4. plass i Gøteborg og 5. plass i Djurgården. Dette gjorde henne verd en 3. plass i serien! Ellers har vi Ida Norås som tok 3. plass i Oslo, og Trond Vognild (2xU Norge) som tok 3 plass i Oslo.

Topp 3 kvinner, eliteserien:

1. Johanna Olsson (SE)

2. Hilde Rørvik Nordstrand (NO)

3. Mona Strande (NO)

Nordens beste kvinnelige hinderløpere i 2016

Kvalifisering til EM

De 20 beste deltakerne i hver klasse, blir automatisk kvalifisert til å delta under EM. Dette gjør naturligvis løpene ennå mer populære blant både deltakere og tilskuere. Flere av våre norske løpere kvalifiserte seg, og 7 av dem tok turen til Nijmegen i Nederland for å delta på historiens første EM. Les mer om dette her

Nå arrangerer Tough Viking også sitt første løp i Paris! 1 okt. Før det står Helsingfors for tur, 10.09.16. Og de har allerede satt opp datoer for de fleste løpene, 2017:

Slottskogen 22.04.17

Stockholm Stadion 13.05.17

Oslo 3.06.17

Djurgården/Stockholm 26.08.17

Eliteheatet i Oslo, 2016 (Foto: arrangør)

Harde fakta:

Pris: 595,-

Aldersgrense: 18 år

Distanse: 8-15 km

Antall hinder: 20-40

Store arrangører, store hindre

I takt med veksten, vokser også hindrene til Tough Viking. De byr på stor variasjon av hindre, og byr alltid på ett og annet spektakulært hinder. Også deres løp passer alle nivåer, der man kan droppe hindre, ved å heller ta en aktuell straff. Dette er en løp for massen, hvor man får brynet seg på mange nivå, både fysisk og psykisk. Her er noen bilder fra ulike løp:

Heftig rampe! (Foto: arrangør)

(Foto: arrangør)

En ny monkeybar-variant (Foto: arrangør)

Tough Viking klarte å fikse litt snø til Oslo, selv i juni. (Foto: arrangør)

Deltakerdusj (Foto: arrangør)

Stort! (Foto: arrangør)

Les mer om Tough Viking på deres hjemmeside, og på facebook.

Og helt til slutt - Gratulerer som Nordens beste hinderløper, Simon! Vi gleder oss til å se hvor din hinderløpkarriere bringer deg!