Sluseløpet arrangeres for 9.gang i Skjoldastraumen søndag 15.september.  Skjoldastraumen er der Skjoldafjorden i Tysvær på Haugalandet er på sitt smaleste. Her ligger den siste saltvannsslusa som fortsatt er i bruk i Norge. Førstkommende helg er det en annen severdighet som påkaller interesse; Sluseløpet.

- Vi har som tradisjon å hente en idrettsprofil til sluseløpet. Thomas Alsgård, Halvard Hanevold, Olav Tufte, Christian Gytkjær, Vibeke Skofterud, Gro Hammerseng Edin og Martine Ek Hagen har alle vært hos oss, sier Thomas Finshus i Skjoldastraumen Bygdalag.

Årets idrettsprofil til Sluseløpet er fotballspillerne Fredrik Pallesen Knudsen og Aleksander Stølås (FK Haugesund). Dei vil kanskje delta i selve konkurranse løpet, men først og fremst dele ut medalje til barna i barneløpet og til de beste på seierspallen i hovedløpet.

Konkurranseløypen er unik.
Den 4,5 km lange løypen slynger seg i Skjoldastraumen som ett 8-tall på begge sider av slusene i sentrum. Halvveis møter løperne «monsterbakken» en tøff bakke som krever sin mann. Start og mål ved slusene. 

Fra_løypa.jpgDet er idylling i løypa ved Skjoldastraumen. (Arrangørfoto 2018)

Løpet er delt i 3 kategorier. Trimløp – barneløp – konkurranse
Trimklassen kl. 12.30   
Barneløp kl.14.00                   
Konkurranseklassen kl.15.00  

Påmelding

Hjemmeside
Sluseløpet på facebook
 

Bildet kan inneholde: 2 personer