I Ungdoms-OL møtes Europas beste idrettsutøvere som er født i 2002 og 2003. Med fødselsdato 22. november 2003 var Ina Halle Haugen den yngste i feltet - uten at det så ut til å hemme henne. Til slutt måtte hun gi tapt for ei jente fra Polen med det i denne sammenhengen passende navnet Olimpia Breza. Hun opparbeidet seg en luke som gradvis ble mindre på sisterunden, men vant likevel greit på 9.48,23. Halle Haugen vant spurten om andreplassen og løp i mål på 9.49,54, mens både bronse- og fjerdeplassen gikk på 9.50,07.

På forhånd hadde Ina Halle Haugen bare åttende beste tid i feltet, så også slik sett var dette en stor prestasjon av jenta som løper for Runar. Etter at Norge måtte klare seg uten medaljer på mellom- og langdistanse i både U23- og U20-EM, smakte det godt for den norske troppen med en medalje nå.

På 800 meteren gikk Eilen Brenna greit videre til finalen. Herkules-jenta løp på 2.11.74 og ble nummer to i heatet som ble vunnet på 2.11,70.

– Eilen løp i det beste heatet, og kontrollerte inn til finaleplass. Etter løpet fortalte hun at hun hadde god kontroll og at alt fungerte fint i den sterke varmen, fortalte Eilens trener, Rikke Valen, til Varden etter løpet. Finalen går klokka 16.45 i dag (onsdag).

Ina Halle Haugen kunne juble for sølv etter et sterkt 3000 m-løp i EYOF. (Foto: Sigrid Alvik)