Baksjøløpet ble første gang arrangert i 1981 og går altså for 38. gang i år. Hovedløypa er på 11 km, og går både på grus og asfalt. Deltagere som går eller løper uten tidtaking, kan velge en alternativ trasé på 6 km. Start og innkomst er på Åbogen som ligger ca.1 mil  sør-øst for Kongsvinger.

Baksjøløpet markerer hver vår starten på løpsesongen i Hedmark og har de siste årene samlet godt over  500 deltakere. De fleste velger å ta trimturen uten tidtaking, men konkurranseklassene er også av de store i lokal målestokk med mellom 100 og 150 deltakere i det 11 km lange løpet rundt Baksjøen. 

Det spesielle med Baksjøløpet er premieringen hvor det er premie til alle som fullfører avhengig av hvor mange år du har deltatt. I tillegg er det gavepremier som trekkes på startnummer og idealtidspremie i mosjonklassen. De raskeste kjemper om vandrepokalen som er satt opp til beste dame og herre og ekstra pengepremie ved eventuell ny løyperekord. 

I fjorårets løp var det Sofie Mohn, Magnor UL  og Kristian Monsen, Ullensaker/Kisa IL som var raskest av 140 aktive i vakkert vårvær. 

Baksjøløpets hjemmesider
Baksjøløpet på Facebook
Kondis' samleside for Baksjøløpet 

IMG_6346_Janis_Arsenikovs_nr34 (640x428).jpg
Baksjøløpet er for alle, fra de superraske på to bein.....(Foto: Olav Engen)

IMG_6409_Baksjøløpet_er_for_alle (640x426).jpg
... til de som tar livet litt mer i sitt eget tempo på to eller fire bein - eller to eller fire hjul (uten motor!) (Foto: Olav Engen)

Baksjøløpet sitt bilde.