Mens flere løp er blitt utsatt i to uker, bl.a. Råskinnet og Borredalen Rundt, går Sognsvann Rundt Medsols av stabelen som planlagt første onsdag i april.
 
Det faller snø på Sognsvann i kveld, og regn/sludd fortsetter å falle rem til kl,10:00 på onsdag. Men varselet fra Yr forteller om hele 7 plussgrader kl.18:00 og noe sol på sesongåpningsdagen og kun 3 s/m vind.


Alltid på en onsdag
Løpskarusellen, som er Oslos største, startet opp i 2001 og har siden vært arrangert vært år hver onsdag i perioden april - oktober (med visse få unntak) uansett om løpene faller på en helligdag eller ikke. Seneste i fjor ble det arrangert på 17.mai, noe som også har skjedd tidligere.


srm246_19082008_foer_start_foto_e_ringom_cimg1954.jpg
Sognsvann Rundt Medsols nr. 246 19. august 2009 med 242 fullførende deltakere. Foto: Espen Ringom
 

Sosialt løp med noe attåt
Løpet er kjent for å være et løp for alle og uten vinnerpremier til de beste, derimot med uttrekningspremier innimellom. Karusellen holder høy sosial profil og byr rett som det er på noe ekstr, som jordbær til alle deltakerne på et av løpene i fellesferien. Før det ble lysløype rundt Sognsvann ble det arrangert fakkelløp som avslutning på sesong den siste onsdagen i oktober. Av og til har du fått massasje av massasjeinstitutter etter løpet og rett som det er får en teste løpssko i løpet. 

Løypa rundt Sognsvann er kjent for å være et av de mest populære stedene å trene på enten en tilhører eliten eller kommer rett fra sofaen. 


runar-gilberg-sten-solfjeld-kjell-vigestad-a-1testlop09052001start-m_1_orig.jpg
Et historisk bilde fra det aller første Sognsvann Rundt Medsols onsdag 9. mai 2001. Lettkledd arrangør, Runar Gilberg, følger med når Kjell Vigestad krysser mållinjen, mens SRMs aller første tilskuer, Sten Solfjeld, har ankommet start og målplassen på sykkel. Bak kamera for det aller første bildet fra SRM er den andre arrangøren, Heming Leira.

HISTORIE
Det var i mai 2001 at Sognsvann Rundt Medsols så kveldens lys ved initiativtakerne Runar Gilberg og Heming Leira. De første årene var det bare noen få i  arrangørstaben før det i 2008 ble organisert med grupper som alternerte på å arrangere. 

I 2008  utvidet Sognsvann Rundt Medsols sin løpsvirksomhet med Fagervann Opp , som ble det første motbakkeløpet de arrangerte. De siste åtte årene har de også arrangert fem motbakkeløp, som alle har inngått i motbakkeløpkarusellen Motbakkeløpene i Maridalsalpene.

I 2010 arrangert de så sine første løp på øyene innerst i Oslofjorden, og har nå fire løp på øyene hvert år som inngår i Øyakarusellen. Karusellen er også kjent for at det serves sommermat til alle deltakerne etter løpene.

Dette året ble det også arrangert SRM i New York  City i Central Park

I 2017 arrangerte de igjen et fakkelløp, denne gang på Brønnøya. 

Totalt sett har Sognsvann Rundt Medsols arrangert over 600 løp. Men onsdag er det Sognsvann Rundt Medsols nr. 500.

Løpsforhold 
Arrangøren melder om løpbar løype, men at det er partier underveis som krever løpesko med brodder eller pigger. Flere tok seg rundt vannet løpende mandag 2. påskedag og meldte om en løpbar løype, men altså med piggete sko eller brodder.

Markering av det 500. SRM
Arrangøren har invitert nåværende og tidligere arrangører til markering av jubileet hvor det blir spandert tapasbord og det blir kulturelle innslag.


maten-img-20160728-192044_orig.jpgSlik så det ut da Sognsvann Rundt Medsols arrangerte Gressholmen Kro Minneløp i 2016 og hadde tapasbord fra Gunnar Ruud, som er samme leverandøren som leverer til jubileumsmarkeringen til det 500. Sognsvann Rundt Medsols.

20 deltakere inviteres til Tapasbordet
Foruten de allerede 50 inviterte til jubileumsmarkeringen, spanderer arrangøren tapasbord på ytterligere 20 av morgendagens deltakere hvis de sender inn en forespørsel til arrangøren (bindende påmelding). Her gjelder prinsippet Først til Mølla. 
JA JEG VIL DELTA PÅ TAPASBORDET

Påmelding til selve løpet gjøres på Eqtiming (for de som ikke har SRMs tidtakerbrikke fra før)  (mer informasjon om påmelding finner en her.)

Se bilder fra hvordan løpsforholdene var på Sognsvann på mandag.