Løpet var fulltegnet med 450 påmeldte deltakere. Av disse startet 415 løpere hvorav 410 fullførte, noe som er en solid deltakerrekord. Den forrige rekorden var fra i fjor og lød på 343 fullførende deltakere.

At 415 løpere stilte til start i årets utgave av Kystleden halvmaraton er slett ikke verst i et stadig voksende marked av løp og konkurranser. Bare lørdag var det registrert hele 25 arrangementer på Kondis’ terminliste rundt om i landet. Syv av disse ble gjennomført i overkommelig kjøreavstand fra Tønsberg. I Tønsberg ble Swimrun Norway, fra Tønsberg til Verdens Ende, og det lokale triatlonet Bergandysten på Nøtterøy, arrangert samme dag.

Løpsleder Petter Grann-Meyer var svært fornøyd med gjennomføringen, og at så mange hadde valgt å ta turen til årets arrangement. Grann-Meyer forklarer at løpet er et tilbud til både aktive og mosjonister, både de med ambisjoner og de som er med først og fremst for å fullføre, konkurrere mot seg selv og sine egne tider. Og alle midt i mellom.

Kystleden-løypa går sørover fra Horten langs Vestfoldkysten til Ringshaugstranda i Tønsberg. I likhet med Swimrun-deltakerne som hadde lagt ut fra Ringshaug noen timer tidligere på dagen (så tidlig som kl 05.00!), måtte også Kystleden-deltagerne kjempe mot en lei vind fra sør stort sett hele løypa gjennom, med unntak av litt kjærkommen le i Essoskogen mellom Åsgårdstrand og Ringshaug.

Raskest på de 21,1 kilometerne fra Horten til Tønsberg var Ole-Petter Fjeld på ny løyperekord - 1.13.34. Med 8-10 sekundmeters motvind store deler av løypa er tiden meget imponerende. Da han krysset målstreken hadde han hele 6 minutter og 10 sekunder ned til en så sterk løper som Andreas Grøgaard, som i tillegg til seier i blant annet årets Fjellmaraton, også har løpt Rotterdam maraton på 2.29 i år. Etter løpet forklarte Ole-Petter at den sterke prestasjonen rett og slett skyldes at han er i bedre form enn i fjor, og at han har trent godt over en lengre periode.

Nestemann på lista var Bjørnar Slettvåg som løp på 1.20.39.

Kvinneklassen ble vunnet av Ingrid Løvbrøtte Fegri fra Oslo på finfine 1.32.36. De to siste pallplassene ble okkupert av Helga Hincenberga, med medlemskap i både Tjøme Løpeklubb og arrangørklubben Tønsberg Triathlonklubb, og Marianne Pettersen fra Jessheim. Disse to løp på hhv 1.33.51 og 1.34.33.

Ser vi på aldersklassene var det flere som utmerket seg. I klasse M40-44, en tradisjonelt tøff klasse å hevde seg i, løp Kjetil Sørum fra Stavern Sport på 1.21.54 og vant klassen rett foran Robert Rognli som løp på 1.22.01. Tredjeplassen i klassen gikk til Åge Mikael Strand på 1.22.59.

Av andre gode prestasjoner kan vi nevne Kristin Bruserud fra OL Trollo som løp på 1.41.25 og vant klasse K45-49.

Studerer man resultatlistene finner man flere sterke prestasjoner og gode tider på en dag med mye motvind.

Bilder fra løpet. Foto: Geir-Morten Hansen og Beathe Skog Hansen

Vinneren i kvinneklassen: Ingrid Løvbrøtte Fegri.

Nr. 2 blant gutta: Andreas Grøgaard.

Bjørnar Slettvåg tok 3. plassen.

Vegard Østli på 4. plass med 1.21.06.

Kjetil Andre Bjerkrheim, her i 2.posisjon med startnr 35, tok til slutt 5.plassen på 1.21.53. Med startnummer 299 ser vi Robert Rognli som endte på 7.plass med 1.22.01.

....mens Kjetil Sørum (startnr 339) tapte kampen om 5.plassen mot Bjerkrheim (bakerst i bildet) med ett fattig sekund og måtte nøye seg med 6.plass.

På 8.plass kom Ken-Robert Gjelstad Jakobsen.

Åge Mikael Strand løp på 1.22.59 og kom på 9.plass....

...mens Sigbjørn Møystad Fønnebø tok den siste plassen blant topp 10 med tiden 1.23.50.

En strålende fornøyd Helga Hincenberga tok steget opp fra fjorårets fjerdeplass til en sterk 2.plass i årets løp. Helga forbedret tiden sin med over 2 minutter.

Marianne Pettersen tok den siste pallplassen.

Lene Cecilie Amdal Haug var fjerde og siste kvinne som løp under 1.40 med 1.39.24.

5.plassen gikk til Mahlin Ångman.

Lokale Emilie Jul-Larsen Aas fra Oseberg Skilag tok 6.plassen.

Kristin Bruserud kom på 7.plass totalt og vant sin aldersklasse.

Rolf Arild Myran (startnr 252) og Stig Instanes (171), begge med tider under 1.37.00.

Petter Oscarsen hilser til folket der han passerer Kondis-fotografen ca 2 kilometer før mål.

Kari Vik Eines (startnr 73), tett fulgt av Cathrine Melsom Walle (373) og Thomas Walle (374).