Spitsbergen Marathon har tre distanser: maraton og halvmaraton som  løpes i den samme løypa (to runder for maraton) samt 10 km med og uten tidtaking. I tillegg kommer "Labb og Line-løpet"  for barn.

I fjor var det 58 løpere på maraton, 114 på halvmaraton mens resten løp eller gikk  "Spitsbergenmila". Det var flott vær og flotte kulisser som møtte deltagerne - og nettopp naturopplevelsen er vel en betydelig del av motivasjonen for å reise til Svalbard på løp.


(Arrangørfoto).


(Arrangørfoto).


PÅMELDING startet 1. november og pr 15.11. er det 58 påmeldte, hvorav 35 på maraton - nesten utelukkende utenlandske deltakere.

 

Arrangøren anbefaler forøvrig alle  deltakere om å bestille overnatting og flyreise før man registrerer seg til løpet. På hjemmsiden finner du også gode "pakker"  med startkontingent + 3 overnattinger.

Løpets hjemmeside
Løpets facebookside

k-en til bruk paa kvalitetslop.jpgSpitsbergen Marathon er et Kondis kvalitetsløp.
Det er også verdens nordligste årlige maratonløp.

Longyearbyen ligger på 78° nordlig bredde, men på grunn av Golfstrømmen er sommerforholdene relativt gode. Midt i juni er det normalt plussgrader, snøen er forsvunnet fra veiene og sola skinner 24 timer i døgnet.

2016: Tysk og polsk vinner i Spitsbergen Marathon
2014: Tøft løp i motvind da Semb og Falk vant Spitsbergen Marathon
 

ph_unnamed.jpg
2014: Therese Falk(14) og Eilidh Raistrick (16) i godt driv og i fin form i retur fra Advendtsdalen. Foto:  Svalbard Turn