Sørbråten IL håper det blir folksomt på startstreken 23. juni klokka 21:00 da startskuddet går for St. Hansgaloppen 2017. Løpet arrangeres for 33. gang og kan tilby løyper på både 14,5 og 8,5 kilometer der den lengste løypa går rundt Maridalsvannet, mens deltagerne i den korte løypa må fraktes i buss til start.

Det er billig å delta og i tillegg er kaffe og vafler inkludert i startkontingenten. St. Hansgaloppen er et Kondis-kvalitetsløp, så medlemmene får rabatt på startkontingenten.

Løpets hjemmeside 
med link til info og påmelding

Løypekart på lopsloggen.no

2016: Tonje Gresslien og  Christopher Bennett vant St. Hansgaloppen
2015  Erik Sjöqvist førstemann under 50 minutter i St. Hansgaloppen

Kondis samleside for St  Hansgaloppen


Erik_Sjoqvist_IMG_1194.jpgEirik Gramstad satser på løyperekord
- Det er en av mine desiderte favorittplasser å løpe, særlig for hurtige langturer. Akkurat passe kupert til at det går an å løpe ganske fort, men samtidig ikke bli for ensidig. I tillegg er det jo en stor fordel at mesteparten er på grus. Maridalen har rett og slett veldig mange gode kvaliteter som løpeområde.

Det sier Eirik Gramstad, som løper for SK Vidar og har diverse seire fra både motbakke, terreng og baneløp. Foran årets St. Hansgalopp er han er blitt utfordret av løpsledelsen til å slå rekorden for lang løype (14,5 km) som holdes av Erik Sjöqvist. I 2015 ble Sjöqvist den første i løpets historie til å komme under 50 minutter, med sluttiden 49:48 (se bildet),  men Gramstad mener å være i stand til å løpe enda raskere.

- At det er Erik Sjöqvist som har løyperekorden er jo en stor motivasjonsfaktor i seg selv. Jeg kjenner Erik og har tidligere trent en del sammen med han. Men ja, jeg går definitivt for ny løyperekord. Så får vi se om det holder.

Heidi Pharo skryter av omgivelsene og vaflene
Fjorårets vinner av kvinneklassen i kort løype, Heidi Pharo, beskriver løypa som kupert og ganske tøff, men løfter som Gramstad fram de flotte naturområdene. Pharo mener man burde melde seg på dersom man ønsker en skikkelig god treningsøkt i fagre omgivelser.

- Dessuten er det en veldig god og uhøytidelig stemning blant deltagerne både før start og etter målgang, så det er definitivt et løp for løpere på alle nivåer. Og så serveres det gratis vafler!

Pharo er ikke alene om å glede seg til de sagnomsuste vaflene. Gramstad mener det nettopp er St. Hansgaloppens avslappede atmosfære som er tiltrekkende for mange.

- Dette er jo midt i konkurransesesongen med flere viktige løp på bane både før og etter. Så jeg bruker St. Hansgaloppen som et hyggelig avbrekk fra de mer seriøse konkurransene. 

Men løpet kan være tøft nok. Pharo tipser derfor årets deltakere om ikke å gå for hardt ut, for løypa byr på mange nok bakker etter hvert. Hun råder løperne til heller å starte litt for rolig, for så å øke på mot slutten. Gramstad på sin side minner om hvor viktig det er å trene godt, men samtidig sørge for å ha overskudd til løpsdagen.

- Og til de som ennå ikke er påmeldt, men synes det blir for mye tids- og prestasjonsjag i andre konkurranser, da er St. Hansgaloppen perfekt. Både distansen, terrenget og omgivelsene gjør at det blir mer fokus på løpsglede og mindre fokus på tid!
 

Startfeltet_IMG_0991.jpg
Bilde fra starten på langløypa i 2015. (Foto: Heming Leira)