Drøye fire måneder før startskuddet for St Olavsloppet skal smelle, er restriksjonene tatt bort, og ifølge en pressemelding fra arrangøren skal det utnyttes til løpernes beste. 

– Nå skal vi skape en virkelig løpe- og folkefest med en herlig åpen atmosfære og masse av folk i aktivitet. Med løpere i alle aldre og publikum langs veiene vil det bli en fantastisk stemning, forteller løpsleder Peter Bring. 

Han tror at den virtuelle varianten som har vært kjørt de to seineste årene gjør at Loppet ikke har gått i glømmeboka. Mange lag har gjennomført stafetten digitalt, enten folk har løpt alene eller i mindre grupper, og Bring tror derfor at veien tilbake vil være kortere enn det den ellers hadde vært. 

– Vi har heia på hverandre digitalt, og den sosiale kontakten som er blitt opprettholdt vil gjøre det lettere å dra i gang stafetten igjen, forteller en optimistisk løpsleder. 

De fire dagsverkene, som igjen deles inn i en rekke etapper, er på 102 km (Trondheim - Levanger), 63 km (Levanger - Sandvika), 62 km (Sandvika - Åre) og 110 km (Åre - Östersund). Til sammens skulle det bli om lag 337 km. Etappelengdene varierer mellom ca. 2 og 12 km. 

DSC_3014 (002).jpgNamdal Løpeklubb vant konkurranseklassen for menn i 2019. (Arkivfoto: Arne Brunes)
 

Kondis trenger din støtte
Bli medlem eller støtt oss med en gave hvis du ønsker at Kondis skal fortsette å spre treningsglede, skrive reportasjer, lage terminlister, kontrollmåle løyper, føre statistikker osv. På grunn av koronakrisen har store deler av annonseinntektene våre falt bort, og vi er i enda større grad avhengig av medlemskap og støtte fra våre lesere.

Bli medlem og få mange medlemsfordeler!

Gi en gave:
Vårt kontonummer er: 1503.35.18541
Vipps: 125957