Lysefjorden Inn har på 5 år etablert seg som Norges nest største ultraløp. I fjor var det 261 startende (247 fullførende) og i år har arrangøren Lysefjord Running åpnet for 350 påmeldinger. Løpet har vært sluttsolgt hvert år, så spørsmålet er da; hvor stort er egentlig potensialet?

Allerede etter kort tid er 235 av årets 350 plasser solgt, så dersom du vil oppleve den spektakulære naturen langs Lysefjorden med startnummer på brystet gjelder det å reagere raskt.

Lysefjorden Inn arrangeres i år lørdag 2. juni, to uker tidligere enn i fjor, så da får vi håpe på tidlig snøsmelting.

IMG_7387 (640x427).jpg
Her ser vi et bilde fra 2016 da løpet ble arrangert 6. juni - da var det fortsatt snø en del steder i løypa. Her ser vi Morten Vistnes som kom på 4. plass. Over fjellet langs fylkesvei 500 til Lysebotn var det fortsatt imponerende brøytekanter på den tiden av året. (Foto: Olav Engen) 


Løpet er 62km langt og har 2500 høydemeter i fantastisk natur. Løpet har nå også blitt et kvalifiseringsløp for UTMB. Løyperekordene holdes av fjorårsvinner Ørjan Ravndal med tiden 5:50:38 og Elisabeth Hildenes (2016) med 6:55:40.  

- Vi har åpnet opp for 350 påmeldinger, sier Erling Braut Ueland i Lysefjord Running, og minner om at det i fjor var 355 påmeldte.

Løpsleder Willy Steinskog følger opp:
 - Påmeldinger er også representert fra ulike nasjoner og land i større grad enn fra tidligere år .Med dette ser vi at løpet er blitt òppdaget utenfor Norge. For øvrig jobber vi med å få NRK eller TV2 med i år, samtidig som vi ønsker å utvikle løpet til enda større høyder.

2013: Bjørn M Svines vant Lysefjorden Inn
2014: Stor deltagelse i det 62 km lange Lysefjorden Inn 
2015: Tom Erik Halvorsen og Mari Mauland vant Lysefjorden Inn
2016: Ørjan Ravndal og Elisabeth Hildenes vant Lysefjorden Inn
2017: Ørjan Ravndal vant Lysefjorden Inn på ny løyperekord​

Påmelding
Her kan man på samme sted melde seg både på Lysefjorden Inn og de  andre spektakulære løpene til Lysefjord Running; Flørlitrappene Opp (4444 trappetrinn) og Preikestolen Maraton.

Løpsmanual med all mulig info om løpet og løypa

Løpets hjemmeside
Løpets Facebookside med masse flotte bilder og videoer


Hakuna_Matata.jpg
Hakuna matata er swahili og betyr «Det er ingen bekymringer» eller «Det er intet problem».  Det er nok ikke alle deltagere i Lysefjorden Inn som er enig i det, men plaktene langs løypa er oppmuntrende uansett. (Arrangørfoto)
 

IMG_7452 (640x427).jpgHer er en annen: "De fleste hadde gitt seg her, derfor fortsetter jeg".... (Arrangørfoto)


Starten.jpg
Fra starten i fjor. (Arrangørfoto)


Målområdet.jpg
Fra målområdet i fjor. (Arrangørfoto)

Lysefjorden Inn Ultramaraton sitt bilde.
På vei til start... (Arrangørfoto)