I testen over 10 km hjalp de to hverandre til svært gode tider på 10-km-distansen. Marius Vedvik har bare to ganger løpt raskere, og det har vært på bane med 28.42 i 2018 og 28.48 i 2014.

Nå hadde de to drahjelp av hare Matias Førde i starten. Så løp Marius og Eivind sammen til 6,5 km i gradvis øktende fart. Marius hadde 14.47 på første 5 km og 14.16 på siste 5. Han bekrefter også at dette ble et bra løp i en god treningsperiode:

– Jeg følte meg bra hele veien, men det var mentalt tungt de siste 3 kilometerne. Den siste kilometeren gikk på 2.44. Det var kjekt å få pushe fart over en lengre periode.

På spørsmål fra Kondis forteller Marius at han tror han kunne løpt fortere om det hadde vært konkurranse og noen å knive med hele veien. 

– Det er vanskelig å vite hva tida kunne blitt, men jeg tror nok 28.20 hadde vært mulig å få til i et optimalt løp med litt mer oppladning. 

– Nå som det begynner å bli arrangert en del mindre løp – har du noen konkurranseplaner?

– Framover er det litt usikkert, men det er mulig jeg slenger meg med på Perseløpet i slutten av mai. For høsten blir nok NM et hovedmål, og så håper jeg at vi kan få mulighet til å springe fort på 3000, 5000 og 10 000 m i felt, forteller Marius. 

Eivind Øygard, som representerer Jølster IL, gjorde unna testløpet på 29.22. Han står oppført med beste baneløp på distansen på 29.51 fra NM i 2017, men han løp Hytteplanmila på 29.34 i fjor høst. Også Eivind var godt fornøyd og skrev følgende på Strava etter testen: 

"Tur/retur. Perfekte forhold. Norges raskaste og finaste trasé. Bra bein og god flyt. Gjekk nesten skremmande lett første 5, men blei gradvis tyngre etter vending. Litt snill med meg sjølv på slutten, men var fornøgd med tida allereie🤷‍♂️ Stinn puls. Klokka peip som regel litt etter 500 m-skilta, så trur distansen skal vere tilnærma rett."

Tidene fra et slikt testløp vil likevel ikke bli godkjent til statistikkbruk eller regna som offisielle perser. Men en god indikasjon på svært så god form var det helt klart. 

Eivind Øygard fra Jølster og Marius Vedvik etter fjorårets 10 km : Fotograf Helge Fuglseth
Eivind Øygard og Marius Vedvik var fornøyde også etter at de hadde deltatt i Jølster Maraton i 2015. (Foto: Helge Fuglseth)